"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 21 червня 2018 р.

Онлайн спілкування з колегами Дніпропетровщини

20 червня 2018 року методисти Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова взяли участь в онлайн спілкуванні з колегами Дніпропетровщини в межах обласного семінару для працівників публічних бібліотек «Бібліотеки як учасники реалізації  молодіжної регіональної політики», який проводила Дніпропетровська обласна бібліотека для молоді ім. М. Свєтлова



Виходячи  з теми, яку було нам запропоновано для виступу – «Віртуальна подорож бібліотекою що є платформою для юнацьких ініціатив», ми вирішили познайомити колег з нашим довгостроковим проектом, який започатковано 8 років тому і який кожного року має свої родзинки і доповнення. Це наш обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу».

На початку виступу познайомили з історією, метою та завданнями фесту, а саме, що започатковано його у  2011 році з метою просування читання у молодіжне середовище  та для підтримки іміджу ЮСП бібліотек Херсонщини по роботі з молоддю, привернення уваги громадськості, органів влади до проблем читання юнацтва та молоді, посилення державної та громадської підтримки районних та сільських бібліотек. Для підкреслення сказаного та для нагального уявлення запропонували переглянути ролик про проведення фестивалю в смт Чаплинка Херсонської області. 

Вкотре наголосили на тому, що неповторність цього фестивалю саме в тому, що він мандрує Херсонщиною. Не читачі йдуть  до бібліотеки, а саме Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Бориса Лавреньова йде до читачів разом із знаменитими письменниками, молодими літераторами, які тільки починають свій шлях, активними читачами, завсідниками літературної кав'ярні «ЛітTERRA», артистами, цікавими інноваційними заходами та розважальною програмою.

Приділили увагу цьогорічному VІІІ  обласному фестивалю молодіжного читання «Відкрий свою книгу», який мандруючи Херсонщиною, нарешті завітав до жителів смт Новотроїцьке, бо вони чекали і готувалися до нього майже три роки.

Родзинкою фесту стали запрошені гості зі Львова - відомі письменниці, учасниці Львівського жіночого літературного клубу, переможниці конкурсу «Коронація слова» Дара Корній та Анастасія Нікуліна. До участі у фестивалі запрошені також херсонські поети, члени НСПУ Анатолій Кичинський та Василь Загороднюк та місцева поетеса – Олена Олійник.
Темою фестивалю став фентезі, чи не найпопулярніший серед молоді жанр літератури. Тож, і програма фесту була побудована відповідно до цього. Автограф-сесія письменників стала літературним порталом «Місце, де навроджуються світи», традиційний ярмарок інноваційних бібліотечниї ідей, на якому бібліотекарі презентують свої проекти – «Тусовкою бібліомагів».

Про фестивальне містечко з різноманітними локаціями, створене спільними зусиллями працівників двох бібліотек і районного Центру культури культури та дозвілля, яке вирувало у парковій зоні, переглянули на сайті Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова
Більш детально зупинились на професійному майданчику – ярмарку інноваційних бібліотечних ідей, запропонувавши переглянути проекти бібліотек Херсонщини, які презентувались на «Тусовці бібліомагів». Звернули увагу на те, що більш детально ознайомитись з тим, що відбувалось на цій локації можна на блозі "МетодистOBUХерсон". 

Підводячи підсумок, ми ще раз наголосили на тому, що наш фест підтримує формат і виконує свою місію. Кожного року в окремому районі, де відбувається фестиваль, відбуваються суттєві зміни в бібліотеках і не тільки: ремонти, нові меблі, нове обладнання. Приклад цьому останній фест в Новотроїцькому, де відбулись суттєві зміни не тільки в бібліотеці але й взагалі в селищі.


І, наостанок, побажали всім присутнім гарних проектів, суттєвих змін в наших громадах і в книгозбірнях, підтримки місцевої влади.

  

Немає коментарів :

Дописати коментар