"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 19 лютого 2018 р.

День закоханих: бібліотечний формат

14 лютого. День Святого Валентина. День червоних сердець та цукерок. 
Хтось не приймає це свято, хтось скуповає червоні сердечка. Стрічки соціальних мереж яскравіють привітаннями, квітами та закликами дарувати книжки. Адже на цей день також припадає – Міжнародний день дарування книжок.
А ми - бібліотекарі, користуючись такою гарною нагодою та підлаштовуючись під бажання наших молодих читачів організовуємо розважальні інтерактивні заходи, загалом, роблячи все аби імідж бібліотечних установ відійшов від застарілих стереотипів. 

Так, Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова запрошує до читання любовних історій книжковою виставкою-інсталяцією «Кохаю... Читаю... Бажаю...». Оформлена, з книжковим яскравим серцем посередині, наповнена змістом, який так і заманює до читання, вона прикрашає незвичним дизайном та зваблює до книжок)  Представлена література різноманітних епох – від класики до сучасності. Кожен знайде тут любовну історію до смаку – з хепі-ендом чи стражданями та розлукою.


В читальному залі відбулась романтична вечірка «На любов своє серце настрою» для курсантів морського коледжу Херсонської державної морської академії та учнів Херсонського ліцею Херсонської обласної ради. 


Амура Купідонівна за допомогою пострілу амурних стріл сформувала пари. Молоді люди познайомилися, презентували один одного та брали участь у конкурсній програмі:  «Я подарую тобі зірку», пантоміма «Запрошую тебе на побачення», «майстер-клас» від хлопців «Допоможи своїй коханій». Родзинкою свята стала диско-вечірка від відділу абонемента, на якому пари виявили свою майстерність, винахідливість та креативність у виконанні різних стилів танцю, адже на заваді була повітряна кулька.


По закінченню заходу кожна пара отримала маленький сюрприз, а пару-переможницю визначили глядачі за допомогою бурхливих овацій.


Працівники  Голопристанської міської бібліотеки також скористалися чудовим приводом розповісти учням 10 та 11 класів Голопристанської спеціалізованої школи про неймовірне почуття кохання та влаштувати справжнє свято під час гри-конкурсу «Поети про любов». Працівник провела ряд розважальних конкурсів: «Поет-романтик», «Хто я?», «Стріла Купідона», «Музика про любов» та багато інших. Учні активно брали участь в ігровій програмі та отримали масу позитивних емоцій. Приємною несподіванкою для учасників гри стали солодкі подаруночки з жартівливими передбаченнями про кохання.


У цей день працівники відділу обслуговування центральної бібліотеки ім. Лесі Українки м.Херсона підготували літературно-музичний вечір «Рапсодія почуттів»
Під час заходу запрошені студенти політехнічного коледжу поринули у світ поезії, музики, шедеврів мистецтва, взяли участь у конкурсі «Половинки сердечок», дискутували з молодою херсонською поетесою Марією Духно, яка презентувала свої вірші та створила настрій цього вечора заспівавши пісні під гітару. 
Прикрасою заходу були виступи вихованців школи мистецтв №1 під керівництвом Гаврилової Юлії Борисівни та юних хореографів студії бального танцю «Адеона» Сніжани Бережної. Присутня молодь була приємно вражена.

А працівники бібліотеки-філії сімейного читання №1 Херсонської ЦБС скористалися нагодою, щоб провести вуличну акцію для молоді "Признайся в любові до книжки", дарували перехожим кульки з назвою цікавої книги та рекламну листівку про бібліотеку.


Великоолександрівська центральна районна бібліотека зібрала молодь ЗОШ №2 9-А, 10–А класів на тертулію «Все починається з любові». Під час заходу познайомилися з історією виникнення свята закоханих, дізналися цікаві факти про те, як відзначають свято в різних країнах світу. Яскравих та приємних вражень додали конкурси в яких приймали участь дві пари учасників : «Валентин і Валентина», «Ти для мене – не ти, я без тебе – не я!», «Твори українських письменників, в назві яких є жіночі імена», «Пантоміма». Найважчим іспитом став конкурс «Питання на засипку». 
За підсумками вболівальників визначили пару переможців. Жоден із присутніх на заході не залишився без подарунка. Родзинкою свята стала виставка – зізнання «Я вас кохав кохання ще існує». По закінченню заходу було святкове чаювання з солодощами.


В Новокаховській міськй юнацькій бібліотеці пройшло засідання молодіжного літературно-музичного клубу «Натхнення» до Дня закоханих - «Щоб серця коханням наповнювалися». Тут зібралися постійні члени клубу, раділи одне одному та новим гостям. Звучала музика, слухали романси,  читали свою авторську поезію, сонети Шекспіра, поезію Сергія Есеніна, Едуарда Асадова, Василя Стуса, Володимира Сосюри та сучасних  молодіжних поетів.



В бібліотеках Білозерки та м.Каховки інстальовані гарні виставки до Дня закоханих, які використовувалися читачам як фотозони.






Такі дозвілеві заходи приваблюють до бібліотеки нових читачів і позиціонують бібліотеки, як центри для молоді, які хочеться відвідувати не лише для отримання інформації, але й для розваг та гарного настрою.

Немає коментарів :

Дописати коментар