"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 14 листопада 2013 р.

PROфесійне спілкув@ння


Зустріч з колегами, однодумцями – це завжди приємно і цікаво… Обмін думками, напрацьованим досвідом, враження від поїздок на різні професійні заходи, знайомство із новими ІТ в практичній діяльності. Саме таким був День спеціаліста для методистів 3 обласних та спеціальних бібліотек м.Херсона, який пройшов у досить неформатному спілкуванні на базі  науково-методичного відділу Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара 13 листопада 2013 року. 



Провідний методист обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова - Ольга Козаченко познайомила присутніх з новими виданнями книгозбірні, які вийшли друком у 2013 році, а саме:  новий біобібліографічний довідник із серії «Видатні краяни»  «Олімпійська гордість Херсонщини, калейдоскоп досвіду Тижня молодіжної книги "Нові часи нового прагнуть слова", серію закладок, присвячених письменникам-ювілярам 2013 року. А також  познайомила з веб-ресурсами, на яких можна знайти та скористатися повними текстами цих видань.

Досить інформаційно насиченим був огляд професійної преси з питань бібліотечного обслуговування дітей заступника директора обласної дитячої книгозбірні ім. Дніпрової Чайки – Попової Н.Ф. До уваги присутніх презентовано як видання самої книгозбірні так і Національної бібліотеки України для дітей. Ще про чимало «інноваційних штучок» по обслуговуванню дітей у цій книгозбірні ми дізналися з виступу заступника директора по бібліотечному обслуговуванню Крижанівської О.В. Досить інноваційний інтернет-проект «Святковий веб-квест 30.09». Дуже рекомендую познайомитися.

 Велику зацікавленість та жваве обговорення викликала презентація веб-ресурсу науково-методичного відділу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара "Методист on-line", на якому зібрано чимало  корисної інформації щодо стану бібліотечної справи на Херсонщині, методичного керівництва бібліотеками області та бібліотечного обслуговування взагалі.

Досить корисну інформацію щодо майбутнього розвитку бібліотечної галузів загалі, розвитку сучасних ІТ в бібліотеках України, атестації бібліотечних фахівців  почули присутні з виступу завідувача науково-методичним  відділом Сватули Т.Л. Вона поділилася з колегами своїми враженнями щодо 4-ї  Всеукраїнської школи методиста, яка проходила у Києві на базі Національної Парламентської бібліотеки України з 4 по 8 листопада цього року.

На заході також були присутні бібліотечні фахівці Херсонської державної морської академії, а також провідних херсонських університетів: Державного університету, Державного Аграрного та Національного Технічного.

Новими враженнями, професійними теками, планами на майбутнє  та надією на творчий розвиток завершилося наше ПРОФЕСІЙНЕ спілкування.

 Сподіваємося, що зустрічі наші будуть систематичними і не менш корисними.

 І як завжди «Гончарівка» порадувала око своїми неперевершеними шедеврами у галузі мистецтва…Не можна було не зробити фото напам’ять біля таких чудернацьких дерев’яних фігурок, вирізаних чудовим різб'ярем з Чорнобаївки Білозерського району Херсонської області…


Немає коментарів :

Дописати коментар