"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 9 листопада 2015 р.

Зі святами

„Культура – простір, в якому проходить все життя людини від народження до смерті” М.В.Попович 

 

 

 

Раніше Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначався в Україні 23 березня. Ця дата була встановлена в березні 2000 року Указом Президента України № 484/2000, враховуючи вагомий внесок працівників культури та аматорів у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно просвітницьку діяльність. 

 З 2012 року, згідно Указу Президента України від 30 грудня 2011 № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" цей день став відзначатися в третю неділю травня і отримав назву "Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва"

 

 

 

 

 З 2014 року, відповідно до Указу Президента України від 30 грудня 2013-го року № 717/2013, цей День став відзначатися 9-го листопада, спільно з Днем української писемності та мови.

 

 

Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість.

Українська культура зайняла гідне місце в культурі світовій.

В сучасному українському суспільстві, де культура часто виявляється непотрібною, важливо визначити і стверджувати високі моральні принципи, засновані на тисячолітньому духовному і культурному набутку українського народу, щоб не опинитися на задвірках культурного прогресу.

 

   

Тож, шановні коллеги, зі святом нас!!! 

Терпіння, творчої наснаги для здійсненя всіх наших задумів і планів, миру й злагоди в наших бібліотечних домівках, добробуту,  теплоти й рівноваги в думках!!! Cлава Україні!!!

Немає коментарів :

Дописати коментар