"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

Навколо портрета Каменяра: нотатки щодо заходів для молоді в бібліотеках Херсонщини. Дубль 2

Продовжую огляд цікавих матеріалів, представлених у групі «Навколо портрета Каменяра» на платформі Facebook.


 Херсонська ЦБС

Бібліотека-філія №13 

 

В актовому залі  інтернату дпя дітей з вадами слуху відбувся літературно-поетичний вечір «Апостол духу і праці».   До цієї події активно долучились учні цього учбового закладу. Учасники читали не лише вірші І.Я. Франка, але й танцювали та співали пісні на жестовій мові.

 

У кожного поета є найщиріші й найліричніші вірші. Це - поезії про кохання. Без них наші уявлення про поета як людину були б неповні, а часто й помилкові. Саме темі кохання був присвячена поетично-музична композиція «Тричі мені являлася любов…».

 

Захід був наповнений історіями з життя поета, відомими піснями на твори Франка. Студенти долучилися до закоханого Франківського серця, відчули трепетну ніжність його душі та дізналися, яким нещасливим було кохання славного поета.

 

На абонементі представлено цікавий перегляд книжок геніального поета і письменника. Родзинкою перегляду є комікси за повістю І.Франка “Захар Беркут”, які в сучасній формі знайомлять юнацтво з класичними творами української літератури.



 

У Всесвітній День поезії у Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім.Б. Лавреньова відбувся «Франко-квест». Він став продовженням long-мобу “Мій Франко», що триватиме в бібліотеці впродовж ювілейного року, в рамках обласного проекту «Навколо портрету Каменяра». 


 FRANKOfest від Скадовської центральної районної бібліотеки 


У межах Тижня молодіжної книги бібліотекарі пропонували молоді взяти активну участь у відеочитаннях улюбленної поезії Каменяря, завантажити відео на Youtube.com та поділитися ним у бібліотечній спільноті соціальної мережі Facebook.

Переможців чекав квиток на 3D сеанс чудової екранізації!




Зав. НМВ Херсонської обласної  бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова         Ірина Тарадименко

Немає коментарів :

Дописати коментар