"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 27 квітня 2020 р.

#ТМК2020онлайн в бібліотеках Херсонщини. Частина 1


В цьому році бібліотекарі отримали виклик – провести Тиждень молодіжної книги в онлайнрежимі.
Що з цього вийшло – читайте в нашому огляді.
Активно включились в Тиждень молодіжної книги бібліотеки Каланчацького, Бериславського, Білозерського, Скадовського, Великоолександрівського, Нижньосірогозького, Олешківського, Генічеського, Новотроїцького районів, Високопільської ОТГ, Нової Каховки, Херсона.

Протягом Тижня користувачі бібліотек приєдналися до флешмобу «Залишайся вдома. Читай». Він став знахідкою і кожного дня ми милувалися новими світлинами читаючих людей незалежно від їх віку.


Бібліотекарями були організовані  книжкові та віртуальні виставки, відеопрезентації та відео огляди, бібліосерфінги та літературні веб-салони, книжкові розвали та путівники до успіху.

Новокаховська центральна бібліотека 

Книжкова виставка-фітнес «Інтелектуальні тренажери для розумової сфери» оформлена в бібліотеці та чекає на відвідувачів після закінчення карантину, окрім цього має віртуальний варіант

Віртуальна поетична замальовка "Ви чули музику степів?" підготовлена до Дня письменників-краян-ювілярів 2020 року, в рамках Тижня молодіжної книги. Пропонує за допомогою поетичних образів наших письменників-краян, відчути велич краси степових просторів Херсонщини!


Каланчацька центральна бібліотека підготувала

онлайн-подорож блогом «Каланчак літературний», віртуальну виставка-відкриття "Читаймо наших. 12 імен української літератури", літературну дегустацію «З книгою не сумно» та провели онлайн-спілкування з сучасними письменницями

Бериславська ЦБС

Книжковий простір "Всесвіт читання" віртуально познайомив з сучасною літературою для підлітків
Фантастична дегустація розкрила чарівний світ Джона Толкіна
В один із днів знайомили з письменником, без якого неможливо уявити сучасну літерату, Юрієм Андруховичем та його творчістю
Віртуальна виставка-реквієм розкрила сумні події історії України, а саме аварію на Чорнобильській АЕС.
Завершили Тиждень поетичним зорепадом "Краяни-ювіляри 2020".

Вся інформація в межах Тижня розміщена на блозі Бериславської ЦБС з використанням сучасних ресурсів. 


Олешківська центральна районна бібліотека

Запропонували читачам віртуальну виставку "Люби - рідне, читай - українське!", запросили до веб-салону "Поезія - душі порив, життя натхнення", презентували віртуальну виставку-відкриття "Книга лікує душу", підготували онлайн-вікторину "Літературний слалом" і завершив Тиждень валеологічний med express "Твоя станція - здоров'я".

Великоолександрівська районна централізована бібліотечна система 

Центральна бібліотека та Твердомедівська, Бобровокутська, Білокриницька, Кар'єрська, Старосільська, Трифонівська, Малоолександрівська, Калинівська, Чкалівська, Давидів Брід сільські бібліотеки філії активно долучилися до проведення Тижня молодіжної книги.
Так, в бібліотеках протягом Тижня були організовані

Ярмарок читацьких думок «Поговоримо про модні книги», книжкові розвали «Вибух нової літератури», виставка-відкриття «Нові імена сучасної літератури», різноманітні за тематикою, але кожна з них цікава по–своєму, онлайн-читання віршів поетів-ювілярів, ігри з відгадування назв книг, читацькі рейтингивіртуальна виставку-подорож «Стежками молодості».
Виставка-заклик «Будь сучасним! Читай українською!", книжкові виставки: «Літературний фуршет» та «Майстри фантастики», яка присвячена дню народження С.Дяченка, "Нові книги нового століття", "Сам на сам з новою книгою", «Скажи сучасній книзі – так!», "Візьми поради для своєї розради", "Відкрий нову книгу – відкрий новий світ!".
Виставки чекатимуть на свої відвідувачів по закінченню карантина.

Інформацію можна передивитися в групі Тиждень молодіжної книги на Фейсбуці.

Про інші креативні заходи в межах Тижня читайте в наступному пості...

Ольга Козаченко,
головний методист
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова

Немає коментарів :

Дописати коментар