"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 19 травня 2020 р.

Карантин – чудова можливість вчитися: підвищення кваліфікації шкільних бібліотекарів

Так стверджують бібліотекарі... 
А методисти Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова, враховуючи умови, що склались,  надають таку можливість і проводять заняття з підвищення кваліфікації для шкільних бібліотекарів онлайн.

У травні 2020 року разом з 
Херсонською академією неперервної освіти ми провели обласний онлайн-семінар «Діяльність шкільної бібліотеки в умовах карантину» на платформі Zoom для бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Херсонської області. До першої сесії семінару, яка відбулась 8 травня, приєднались 56 фахівців бібліотек навчальних закладів Херсонщини, а до другої, 18 травня  - 135 слухачів. Модератором обох сесій онлайн-семінару виступила завідувачка навчально-методичної лабораторії перспективного педагогічного досвіду Херсонської академії неперервної освіти - Ірина Колєснік.


У першій частині семінару случахі прослухали лекцію «Онлайн-сервіси в роботі бібліотек навчального закладу» головного методиста науково-методичного відділу Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова  Ольги  Козаченко. Вона приділила увагу основним онлайн-сервісам, які можуть використовувати бібліотекарі шкіл Херсонщини для створення сучасних бібліотечних виставок та інтерактивних заходів. Лекторка зробила огляд ресурсів та методик створення віртуальних виставок; представила різноманіття шаблонів сервісу LearningAps для застосування їх у бібліотечній діяльності; познайомила з сервісами для розробки онлайн-ігор та опитувань.


А у другій частині завідувачка науково-методичного відділу - Ірина Тарадименко  у своєму виступі «Бібліотеки в умовах карантину: скарбничка досвіду» проаналізувала роботу бібліотек Херсонщини, що працюють з юнацтвом та молоддю в умовах карантину, та зупинилась на тих заходах, які шкільні бібліотекарі можуть трансформувати для потреб дистанційної діяльності шкільної бібліотеки та дистанційного навчання. 

Наостанок приділили увагу актуальним питанням щодо умов праці бібліотек в період карантину та виходу з нього, роботи з книжковим фондом в цих умовах, обслуговування читачів, безпеки бібліотекарів та ін. Бібліотекарі отримали посилання на ресурси, які допоможуть зорієнтуватися в цих питаннях.

Після закінчення обласного онлайн-семінару учасники пройшли онлайн-тестування на платформі Google forms для отримання сертифікатів від  Херсонської академії неперервної освіти.



Співпраця Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова з Херсонською академією неперервної освіти щодо підвищення кваліфікації шкільних бібліотекарів триває і карантин цьому не заважає, а навіть сприяє.

Ірина Тарадименко 
зав. НМВ  Херсонської обласної 
бібліотеки для юнацтва  ім. Б.А. Лавреньова


Немає коментарів :

Дописати коментар