"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 1 жовтня 2012 р.

Мандри методиста 
на Форум молодих бібліотекарів до Луганська!





Для мене поїздка до Луганщини стала визначною подією у житті тому, що для молодого спеціаліста дуже важливо відвідати захід такого рівня, отримати багато нової цікавої інформації, взяти участь у тренінгах та практикумах, поспілкуватися з колегами з усієї країни та ближнього зарубіжжя.
Я, як методист обласної бібліотеки для юнацтва, яка нещодавно вийшла з декретної відпустки, отримала надзвичайно цікавий та корисний досвід для своєї діяльності у плані підготовки підвищення кваліфікації спеціалістів районного рівня по роботі з молоддю.
Задоволення, яке я отримала від «живого» неформального спілкування з колегами з Луганської, Кіровоградської, Одеської, Сумської та Харківської бібліотек немає меж. Тісне спілкування дозволило обговорити найцікавіші моменти в роботі та поділитися досвідом з різних напрямків, що дало змогу побачити діяльність своєї бібліотеки з іншого боку. Обмін контактами дає надію на подальшу творчу співпрацю з колегами з України.
У захваті від виступів під час пленарного засідання Морозової Наталії Іванівни, директора ВОУНБ ім. К.А. Тімірязева, яка презентувала інноваційний проект з бібліотечного дизайну, та Агати Чарнота-Байорек, директора районної та міської публічної бібліотеки в м. Велічке (Польща), котра поділилася досвідом роботи своєї бібліотеки – як центру пізнання оточуючого світу.
Незабутньою стала екскурсія по м. Краснодону та розповідь про молодих героїв Луганщини, а перегляд документального фільму за участі однолітків героїв – членів патріотичного клубу на базі музею справив чудове враження.
Натхнення на проведення конкурсів областного рівня ми отримали під час підбиття підсумків конкурсів «Бібліотечний бренд» та конкурсу буктрейлерів, що проходили в Луганській області. А представлений на конкурс фотопроект «Красота библиотечная» надихає на створення виставки Херсонських бібліотечних «зірок».
Справила приємне враження Северодонецька міська бібліотека для молоді ім. Курлата, досвід роботи якої був цікавим усім учасникам.
Завдяки якісно створеним буктрейлерам мій читацький список літератури поповнився трьома назвами за, що я дякую колегам-луганчанам.
Корисною та цікавою виявилася доповідь Ганни Тараненко «Неконференції: можливості для бібліотек». Інноваційні форми представлені нею знайдуть відображення під час проведення підвищення кваліфікації для юнацьких структурних підрозділів Херсонської області.
Представлений у форматі «Печа-куча» досвід роботи став корисним усім присутнім тому, що виступаючі продемонстрували цікавинки зі своєї діяльності. Найбільше мені запам’яталися виступи Бацамут Світлани (Харків), Глусь Алли (Одесса) та Самаріної Алли (Бєлгород, Росія).
Особлива подяка за проведений під час ІІІ Школи професійної майстерності тренінг «Основи фандрейзинга та роботи з засобами масової інформації». Черних Олена настільки цікаво розповідала про залучення спонсорів до співпраці, що це вже не здається таким неможливим, треба лише спробувати та знайти правильний підхід.
Незабутнє враження я отримала від зустрічей з поетом Олександром Афоніним, народним артистом України Михайлом Голубовичем та письменницею Світланою Талан.


Дякую колективу Луганської обласної бібліотеки для юнацтва на чолі з Аладжальян Світланою Олексіївною за надану можливість брати участь у Форумі.
Творчих Вам звершень!

Козаченко Ольга Олександрівна,
 провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова.

Немає коментарів :

Дописати коментар