"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 29 листопада 2012 р.

Дякуємо Каховці за теплий прийом...



Рано-вранці нас зустрічала Каховка при в'їзді до міста величезним білбордом із зображенням нашого фестивалю. Настрій задано...



І ось нарешті. здійснилося...  ІІ обласний фестиваль молодіжного читання "Відкрий свою книгу" відбувся....
 

Нас гостинно, з хлібом - сіллю зустрічала Каховка.



На фестиваль з'їхалися представники  бібліотечних установ із 13 районів Херсонської області,  талановита творча молодь,  письменники з Херсона, Голої Пристані та Каховки. На свято завітали старшокласники із навчальних закладів Каховки та Каховського району. Всього близько 230 чоловік.



 Програма фестивалю була різноманітною і насиченою як для молоді так і бібліотечних працівників. Біля районного будинку культури відбулось урочисте відкриття фестивалю. 








Фестивальною ходою учасники відправилися на 
city-квест пам'ятними місцями  міста, а саме: відвідали  місцевий краєзнавчий музей і познайомилися з цікавими його експозиціями. 



Особливо запам'яталася виставка ляльок - мотанок, де можна було не тільки подивитися на цікаві витвори мистецтва, але й познайомитися з майстринею й придбати  собі ляльку на пам'ять. Багато цікавого дізналися учасники квесту про історію Каховки та пам'ятки міста. 


На учасників фестивалю чекали інтерактивні ігри та вікторини для молоді 




автограф-сесія з письменниками... 




а також знайомство з талановитою творчою молоддю Каховщини на молодіжній 
"Талант - території": це і майстрині з бісероплетіння і художньої вишивки і багатьох інших видів прикладного мистецтва.




Роботи вражали своєю технікою і красою.






Яскравою фішкою фестивалю став буккроссинг -   всесвітнє книжкове мандрування з рук в руки, з дому в дім, з країни в країну. “Прочитав — віддай іншому” за таким принципом мандрують книги. А слідкування за мандрами книги здійснюється  через спеціальні сайти в Інтернеті.





 От ми і вирішили підтримати ідею буккросингу і розпочати саме в Каховці власний проект "Книга мандрує Херсонщиною", який презентувала заступник директора з основної діяльності обласної б-ки для юнацтва ім. Б.Лавреньова - Ігнатова Тетяна Федорівна. 



Своєрідним подарунком для учасників фестивалю став гала-концерт від творчих колективів Каховщини. Фестиваль — це свято, а свято не обходиться без несподіваних зустрічей, яскравих подій і вражень та приємних знайомств. 


Після гала-концерту учасники фестивалю випустили на ганку Школи мистецтв кольрові кульки . Вони полетіли в небо, як символ успішного мандрування фестивалю по Херсонщині

 Надалі учасникам фестивалю була надана можливість відвідати інші   майданчики фестивалю: для творчої молоді - "Браво, поезіє!", де можна було позмагатися у творчих здібностях на літературному слемі



та для бібліотекарів - "Ярмарок бібліотечних інноваційних ідей", на якому  вони мали можливість представити свої проекти та познайомитися з досвідом колег по роботі з молоддю.. 


Більше фото можна побачити  у звіті про фестиваль

 http://misto-muz.blogspot.com/2012/11/blog-post_29.html

4 коментарі :