"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

неділю, 13 грудня 2015 р.

«Як просувати бібліотечні заходи для молоді в соціальних мережах?»: участь у вебінарі від колег із Одеси

Дякувати нашим коллегам із  

Одеської обласної бібліотеки для юнацтва ім В.Маяковського 

 11 грудня 2015 року  ми стали учасниками вебінару «Як просувати бібліотечні заходи для молоді в соціальних мережах?».  

Запис вебінару див. тут


Кожного разу, беручі участь в заході нового формату, звісно отримуєш новий досвід. Цього року ми мали можливість  отримати його двічі, маючи можливість поділитися досвідом бібліотеки по роботі з молоддю зі своїми колегами з інших областей України в режимі онлайн спілкування на платформі  Google Hanhouts.

Першого разу це була участь у

Інтернет-естафеті «Миколаїв–Запоріжжя-Кіровоград–Херсон» (обласний семінар для працівників ЮСП бібліотек Миколаївщини: «З країною разом: волонтерство як світогляд» Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва), де ми були не просто слухачами, а безпосередньо учасниками і мали змогу поділитися своїм досвідом щодо волонтерської та благодійної діяльності нашої бібліотеки. 

 Вебінар дав нам можливість стати учасниками дистанційного інтерактивного навчання.
  

У першій частині вебінару фахівці Одеської обласної бібліотека для юнацтва ім..Маяковського: головний бібліотекар науково-методичного відділу - Каріна Благодар та бібліотекар 1-ї категорії - Наталя Грищенко надали професійну консультацію для учасників навчання – працівників ЮСП бібліотек Одеської області, які приєдналися до вебінару. 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Друга  частина вебінару була присвячена обміну досвідом. Учасники вебінару мали можливість познайомитися з інтернет-представництвом Ізмаїльської центральної міської бібліотеки ім. І.Котляревського Одеської області, з яким познайомила бібліотекар І категорії бібліотеки Наталя Скоробрех. 

 

 

 

 

Вона розповіла також про цікаві заходи та акції для молоді Ізмаїлу, організовані бібліотекою за допомогою соціальних мереж та web-ресурсів. 

 

 

 

 

 

Завідувач науково-методичним відділом Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова - Ірина Тарадименко розповіла про діяльність бібліотеки, щодо використання соціальних мереж у просуванні бібліотечних заходів для молоді та web-проектів для ЮСП бібліотек Херсонської області. 

 

 Інформаційне представництво Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.. Б.Лавреньова в Інтернет є відкритим, загальнодоступним і включає в себе наступні інформаційні ресурси:
•    Сайт бібліотеки
•    Блоги:
    Методист OBU Херсон
    Місто Муз (відділ мистецтв б-ки)
   Блогово литературной волчицы (блог читающих PRO чтение и книги) 

 


 Сторінки у соціальних мережах: 

 
    ВКонтакте
•    група Молодіжна літературна кав*ярня ЛітТERRA

 

 

 
Facebook
Групи на платформі Facebook

 
•  Книга мандрує Херсонщиною wеb-проект "Книга мандрує Херсонщиною" 
•    Бібліовіночок Кобзарю web-проект: «Бібліовіночок Кобзарю»
•    Тиждень молодіжної книги   


•  Будь в тренді! Читай українське!  web-проект:  «Будь в тренді! Читай українське!»

 

    Google+
Платформа Google Hanhouts  

web-проект  «Херсонщини достойні імена»

    Twitter  
    Pinterest 

 

 Сьогодні вебінари стають популярною формою дистанційного інтерактивного навчання, використовуваної в системі додаткової професійної освіти. Що таке вебінар, і в чому його відмінності від інших способів організації навчального процесу? Детальніше див. тут

 

Вебінари -  це... Можливість навчатися в комфортних умовах і підтримувати живий контакт з викладачем, можливість відчувати себе громадянином цифрового світу, можливість розвиватися і допомагати іншим. Беріть участь, створюйте, пробуйте! За цим видом навчання - майбутнє.

 

Немає коментарів :

Дописати коментар