"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 1 грудня 2015 р.

Мандри методиста – 20.15

Не встигли відбути семінар-тренінг, а я вже помандрувала до Києва на V Школу професійної майстерності «Молодий професіонал бібліотеки для юнацтва» та Всеукраїнську робочу зустріч «Бібліотекар як соціолог».
Київ зустрічав прохолодною погодою та теплою зустріччю з давньою знайомою Юлєчкою Цвігун із Сум. 


Невеликий квест у метро і ми біля Державної бібліотеки України для юнацтва.

Перша половина дня була присвячена плануванню та соціології.
  • Сопова Тетяна Павлівна, заступник директора ДБУ для юнацтва з науково-методичної роботи, поділилася з нами конкурсами, заходами та дослідженнями запланованими на 2016 рік.
  • Бойко Тетяна Леонідівна, старший науковий співробітник інституту соціології НАН України, кандидат соціологічних наук, розповіла цікаві статистичні дані на основі проведених досліджень, які стосуються читання, інтернету та молоді.
  • Вернигора Владислав, студент ІІІ курсу кафедри соціології КНУКіМ, провів паралель між традиційною та електронною книгою, зазначив їх плюси та мінуси.
  • Міщенко Михайло Дмитрович, спеціаліст Центру Разумкова, знайомив з організацією соціологічного дослідження, видами досліджень, вибірками.
  • Бруй Оксана Миколаївна, заступник директора Національної наукової медичної бібліотеки України, знайомила зі збалансованою системою показників, якою користуються зарубіжні бібліотеки.
  • Богдан Олена Володимирівна, доцент кафедри соціології Національного університету «Києво-Могилянська академія», надала практичні поради для базових соціальних досліджень.

Під час обідньої перерви нам провели цікаву екскурсію Голосіївським районом в межах проекту «Бібліотечний туризм». Перепочивши таким чином, повернулися до бібліотеки.




Ярослава Євгенівна Сошинська, виконавчий директор Української бібліотечної асоціації, кандидат історичних наук, познайомила зі стратегією розвитку бібліотечної справи до 2015 року, історією її створення та концепцією.
Потім була чудова розповідь про Національну бібліотеку Латвії від Георгія Анатолійовича Саприкіна, директора ДБУ для юнацтва, кандидата педагогічних наук, доцента.


Після цього перейшли до обміну досвіду, адже слово надали всім присутнім представникам обласних бібліотек для юнацтва (молоді).
Шевчук Інна Юріївна, провідний бібліотекар відділу мистецтв Черкаською ОБЮ ім..В.Симоненка – представляла форми та методи у просуванні читання, особливо сподобались «Книжкові сезони».
Від Лисенко Олена Юріївни, бібліотекаря відділу обслуговування дізнавалися як в Харкові бібліотека дає старт молоді.
Представники Вінницької ОБЮ, розповіли про популяризацію сучасної української книги через популярну форму – бук трейлер до кави «Літературні кавування».
Представник Полтавської ОБЮ ім..О.Гончара представив роботу бібліотеки у відеоролику «Бібліотека в інформаційному полі».
Також Іщенко Наталія Вікторівна, головний бібліотекар Житомирської ОБЮ, представила всю роботу бібліотеки за допомогою відеоролика «Живемо, бібліотеко, ми тобою!».
Цвігун Юлія Володимирівна, бібліотекар Сумської ОУНБ ім..Н.Крупської, представила сучасні форми роботи з молоддю, які мають успіх у відвідувачів.
Представники Дніпропетровської ОБМ ім..М.Свєтлова, презентували заходи open-air.
Цікаво було дізнаватися про заходи та проекти Запорізької ОБЮ.
Презентуючи роботу своєї бібліотеки, я розповіла про основі заходи - знахідки Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова. Особливе зацікавлення у колег викликав рекламний відеоролик "ЮнаLib".

Наситившись інформацією, знаннями, спілкуванням, ми роз´їхалися по домівках, жалкуючи лише про те, що так мало часу було на все.
До нашого методичного кошику потрапили нові матеріали.

Ольга Козаченко, 
провідний методист науково-методичного відділу 
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім..Б.Лавреньова.

Немає коментарів :

Дописати коментар