"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 24 грудня 2015 р.

Екскурс по бібліотеці у передноворічний час

Наближення Нового року – це не просто переддень нових 12 місяців. Усе набагато складніше: це – ворота, які ведуть в нове, ні з чим незрівняне життя, сповнене тих самих чудес, в які ми вже й не віримо. Але ж у Новий рік можливо все, чи не так?

До Нового року залишається тиждень…

Ми з нетерпінням чекаємо його, щоб отримати омріяний подарунок під ялинкою та загадати бажання під бій курантів. Та більше чекають саме новорічної атмосфери та святкової метушні, яка приносить найбільше задоволення та відчуття свята. 

 

Кожна господиня прагне прикрасити свій дім найкрасивіше, аби створити казкову атмосферу для родини та друзів. Саме в це свято хочеться магії та чуда, а ялинка та інші новорічні атрибути – перші помічники в створенні казкового середовища у власній оселі.

 Не винятком в ці дні стають і бібліотечні оселі.

 

Кожного року працівники Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім..Б.Лавреньова створюють нові прикраси своїми руками, вкладаючи в них весь свій талант та дух і чарівність новорічних свят. 

Хто тільки не оселяється у наших відділах. Безперечно все починається з головного атрибуту – новорічної ялинки з прикрасами. І ось тут у кожного починає працювати своя фантазія. Ялинки із старих журналів, паперу, тканини, вив’язані гачком, зроблені із атласних стрічок і багато чого іншого. Майже в кожному відділі оселяються казкові мешканці: янгелики, новорічні талісмани та різноманітні літературні герої.

 Зробимо невеличкий екскурс по нашій бібліотеці у передноворічний час.

 

 

Все починається із вхідних дверей. Немає снігу надворі, так його чудово замінили паперові візерунки на вікнах та дверях.

 

 

 

 

У відділі обліку користувачів зустрічає своїх гостей чарівний талісман наступного року під ялинкою. Ялинкові прикраси у вигляді апельсинів, бананів та яблучок та й саму чарівну мавпочку вив’язала гачком працівник бібліотеки - Вікторія Рудякова. Це просто шедевр у стилі handmade. 

 

 

У відділі мистецтв яскраві ялиночки з ангеликами та паперові мавпочки 

 



 

 

 

У відділі абонементу книжкова виставка вкрилася крижаними бурульками і так і манить до читання. І не важливо, що бурульки виконані в 3D форматі із паперу. 

 

 

 

 

 

 

А у інформаційно-бібліографічному відділі цього року незвичні сніжинки у етностилі, із соломки. 

 

 

 


 

 

Рухаючись коридором, де знаходяться бібліотечні каталоги, неначе попадаєш у казковий ліс, де на користувачів чекають новорічні побажання. 



А читальна зала бібліотеки взагалі перетворилася напередодні Нового року на Школу чародійства Хогвардс із всіма улюбленого світу Гаррі Поттера та його друзів. Потрапити до якої можна було через платформу


 


 

 

Науково-методичний відділ теж приготувався до новорічних свят. Казковий ліс із різноманітних ялинок, прикрашених світловими гірляндами та чарівні янгелики створюють святковий настрій

 

 

  Тож, чекаємо новорічного дива і здійснення мрій!!!

 
Цікаві передбачення на наступний рік від методистів Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім..Б.Лавреньова у наступному пості.
 

Немає коментарів :

Дописати коментар