"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

неділю, 2 березня 2014 р.

Коли рухаєшся назустріч мрії і досягаєш її, розумієш смак життя…


Саме під таким гаслом в межах

обласного краєзнавчого інтернет-проекту «Херсонщини достойні імена» відбулася третя відео-конференція під назвою «Спортивна гордість Херсонщини». 
До онлайн-зустрічі були залучені три аудиторії: із Херсону, Каховки та Нової Каховки, які протягом часу спілкувалися з прославленими спортсменами Херсонщини. 


На зустріч до нашої бібліотеки ми запросили срібного призера  ХХІV олімпійських ігор у Сеулі (1988р.), триразового чемпіона світу з веслування на байдарках – Сергій Кірсанова, срібного призера чемпіонату Європи (2009р.), двократного бронзового призера континенту (2010-2011рр.), учасника ХХХ Олімпіади (Лондон 2012) – Олександра Коновалюка та срібного призера чемпіонату Європи серед юніорів (2007р.) бронзового призера чемпіонату Європи серед молоді (2010р.) – Андрія Проценка  та  учнів 10 класу ЗОШ №55 нашого міста.  додат. див.  тут

 

В Каховську районну об’єднану бібліотеку ім. М.Братана завітав на зустріч з учнями Каховського ліцею сфери послуг восьмикратний чемпіон світу з гирьового спорту – Павло Маринін,  ім’я  якого занесено   до  книги  рекордів  України  у  категорії  «Спорт  і  спецпідготовка» 







та автор світового рекорду з жонглювання футбольним м‘ячем - Василь Росошик






До Новокаховської центральної бібліотеки на зустріч зі  студентами Новокаховського агротехнічного коледжу та бібліотекарями завітав триразовий олімпійський чемпіон, срібний та бронзовий призер чемпіонатів світу, чемпіон Європи з веслування на байдарках і каное – Сергій Чухрай



Протягом зустрічі всі бібліотеки-учасники перетворилися на спортивні студії, в яких зібралися прославлені спортсмени Херсонщини, які згадували свої перші досягнення та нагороди, участь в Олімпійських іграх та олімпійські медалі. Ділилися спогадами про участь у чемпіонатах світу  і Європи. 



Змінюючи почергово один одного на спілкування в онлайн режимі виходили різні аудиторії, в яким були присутні свої гості – спортсмени, які прославили Херсонщину своїми спортивними досягненнями і прославляють сьогодні.


Учасники онлайн-зустрічі змогли навіть побачити в ефірі як справно жонглює футбольним м’ячем каховчанин Василь Лаврентійович Росошик - учасник двох світових змагань, що проводяться оргкомітетом Книги рекордів Гіннесса.  Він пройшов близько 40 кілометрів, жонглюючи м'ячем і витратив на цей марафон 10 годин 30 хвилин, протягом яких його м'яч жодного разу не торкнувся землі. У книзі «Чудеса, рекорди, досягнення» його ім'я стоїть поруч з ім'ям легендарного воротаря Льва Яшина.



Те, що почули учасники від спортсменів з перших вуст не прочитаєш ні в яких книжках. Тим і цінні такі зустрічі. І фото напам’ять з прославленими спортсменами, Олімпійською гордістю Херсонщини буде доброю згадкою для молоді по це незабутнє спілкування. 







Немає коментарів :

Дописати коментар