"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 14 травня 2018 р.

ТМК - 2018: Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім..Б.А.Лавреньова

Готуючись до Тижня молодіжної книги, працівники ХОБЮ ім..Б.А.Лавреньова перебувають в пошуку нових форм та методів просування книги та читання, поширення позитивного іміджу читаючої людини та бібліотеки як центру громади.


До вашої уваги огляд найяскравіших заходів проведених книгозбірнею в межах Тижня.

Так, відкриття Тижня відбулось на бібліотечній галявині, де розташувались наступні локації: 

  • виставка «Не будь пересічним маглом, читай українською!» біля якої пропонували відповісти на запитання літературної вікторини «Мандрівка сторінками книг» та знайомили з новими українськими бестселерами
  • на локації «Вулиці міста розкажуть…» всі бажаючі могли дізнатися цікаві факти про вулиці Херсона

  • книжкова барахолка #Обирай!Забирай!Читай! дарувала мешканцям міста різні за жанрами книжки на будь-який смак
  • фотозона «Книжковий сад» - приваблювала перехожих робити селфі на згадку про свято книги
  • виставка «Квітковий барвограй» знайомила з роботами молодих майстринь 
А в відділі абонемента привертала увагу виставка-приманка «Reader Land – читай  креативно». Експозиція представила різнобарв’я яскравих, цікавих книг для читачів усіх вікових категорій – найновіші видання популярних творів сучасних українських та зарубіжних авторів.
Надвечір до Херсонської області в межах обласного літературного туру «Книгомандри» завітав сучасний український письменник Олексій Чупа на спілкування з молоддю Херсонщини.
Другий день позначився вшануванням та відкриттям українських поетів та письменників. 
Так, в ХОБЮ ім.Б.А.Лавреньова старшокласники під час бібліотечного квесту відкривали для себе Олеся ГончараКоманди складали анаграми, виконували інтелектуальні завдання, шукали відповіді на запитання, пов'язані з життям та творчостю письменника. 
На творчій зустрічі вітали херсонську письменницю та літературознавця Таїсію Миколаївну Щербу з 75-річним ювілеєм. До заходу була підготовлена виставка «Все що душа довірила словам»
А  в Верхньому Рогачику, куди в цей день відправилася «Бібліотека на колесах» відбувалося знайомство та спілкування з сучасним українським поетом та письменником Олексієм Чупою.
Продовжився Тиждень третім днем та відкриттям нових імен. Відбулося онлайн-спілкування з нашою землячкою, відомою  українською письменницею і журналістом, членом Національної спілки письменників України, авторкою шести поетичних збірок  Юлією Бережко-Камінською
Як завжди цікавим та яскравим став четвертий день, який запросив на театралізований захід – Гоголь-тур «Містичні вечорниці».
Так, привітавши учасників на ганку біля бібліотеки та розділивши їх на 4 команди, запросили до локацій, на які перетворилися відділи бібліотеки, отримавши назви за назвами творів: «Загублена грамота», «Палац цариці», «У Солохи», «Хутір Диканька».
На хуторі Диканька учасникам запропонували пригадати найколоритніших героїв з творів Гоголя. Та проявити себе під час гри та закинути якомога більше вареників в миску Пацюку. Кожен учасник отримав цукерку з передбаченням на майбутнє.
«У Солохи», в відділі мистецтв, зустрічали учасників чарівні українські господині – куми Солоха «Вечори на хуторі біля Диканьки» з повісті  та сваха Фекла Іванівна з п’єси «Одруження». Театралізованими сценками вони зачарували присутніх, перевіряли дівчат на хазяйновитість та пригостили українськими помпушками. 
На локації «Загублена грамота» (відділ абонемента) команди побачили сценку з цього твору, дізналися цікаві та маловідомі факти з життя та творчості Миколи Гоголя.
В палаці цариці, на який перетворився читальний зал, мандрували разом з героями «Вечори на хуторі біля Диканьки» за черевичками для Оксани та ворожили на майбутнє життя, витягуючи з чарівного кошика предмети, дізнавались про свою долю.
Кожна команда отримала клаптик паперу з одним словом. Зібравшись в читальному залі, всі команди склали назву заходу – Гоголь-тур «Містичні вечорниці».
Продовжився захід літературним балом «Танцюють всі!». Під час якого вікториною визначили команду переможця Гоголь-туру, учасники відгадували найвідоміші твори за цитатою, в якій описується бал. А ігри та танцювальні конкурси прийшлися до смаку всім учасникам.
П`ятий день Тижня молодіжної книги-2018. Молодь запросили на Премію імені барона Мюнхгаузена «Книги, про які всі брешуть».  
Завершила Тиждень молодіжної книги «Толкієнівська» зустріч в молодіжній літературній кав`ярні ЛітTERRA. Під час якої знайомилися з «Хоббітом» та його автором, вчили ельфійську мову, грали в «Володар перснів».
Всі новини про події в межах Тижня молодіжної книги на сайті за тегом ТМК.

Зібрала інформацію Ольга Козаченко, 
головний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова

Немає коментарів :

Дописати коментар