"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 7 травня 2018 р.

#TMK-2018: бібліотечні новини з регіонів Херсонщини. Дубль 1

Заходи цьогорічного тижня молодіжної книги (ТМК2018) в бібліотеках Херсонщини проходили під слоганом – «Читай – твій вибір!». І хоча кожна бібліотека застосовувала свої професійні інструменти, щодо організації заходів, настрій по всій Херсонщині був один – «Читати – це круто і сучасно!».
Ну, і тепер щодо новин з регіонів:

Бериславська ЦБС 

Бібліотекар юнацького абонементу центральної районної бібліотеки крім традиційних  пропонувала  юнацтву та молоді протягом ТМК2018 бібліотерапевтичні заходи, а саме: 
бібліотерапія українською поезією: авторські читання "Я прочитаю тобі вірш».  Рецептом для цього дня була організована виставка – натхнення "Поезія – ти сила  чарівна». 

бібліотерапія гумором:  Сміхотерапія «Щоб такого прочитати, щоб від сміху не страждати?» 



Голопристанська ЦБС

ТМК2018 у Голопристанській міській бібліотеці розпочався вуличною літературною акцією «Читай українське!». Впродовж дня бібліотекарі рекламували книги сучасних українських письменників та місцевих авторів, які молодь з цікавістю переглядала. Знайшлося багато бажаючих записатися до бібліотеки та взяти запропоновану літературу. 


А потім кожного дня відбувались неймовірно захоплюючі заходи для юнацтва та  молоді:

в «ЛітЕраТурні вихідні» в бібліотеці було галасливо, адже молодь зібралася, щоб знайти найбільший бібліотечний скарб під час проведення бібліо-квесту. Цього дня книгозбірня перетворилася на справжнє книжкове місто. Для учасників заходу було підготовлено два маршрути: «Круті віражі», «Великі перегони». Рухаючись по Краєзнавчому проспекту, Читальній площі, зупиняючись на Комп’ютерній станції, зупинці Газетній, гуляючи Словниковою алеєю, Абетковою доріжкою та Виставковою вулицею, учасники вирішували різноманітні завдання. Захід закінчився на Юнацькому Майдані, де було і знайдено найдорожчий скарб бібліотеки – КНИГУ. Також, аби не нудьгувати протягом травневих свят учасникам квесту були запропоновані книги з виставки під назвою «Made in Ukraine».

в «День книжкових розваг» бібліотекарі запропонували перехожим дізнатися про свою долю літературним способом, за допомогою книжкового ворожіння «Учись читати між рядків». «Спадкові ворожки» Альона та Лілія (за сумісництвом бібліотекарі) пропонували всім бажаючим дізнатися своє майбутнє за допомогою книг. Для цього потрібно було вибрати будь-яку карту, на звороті кожної був вказаний художній твір, у якому сховано передбачення. Всі учасники сеансу бібліоворожіння з гумором поставилися до цього дійства, але у кожному жарті є лише частина жарту, все інше – правда. У бібліотеці ж відвідувачів чекав ще один сюрприз - книжковий гороскоп «Що люблять читати різні знаки Зодіаку».
День читацьких відкриттів розпочався з літературних news «Хіт-парад нових книг», а  продовжився віртуальною подорожжю «Заповідники Херсонщини».

КУ «Великоолександрівська РЦБС»
Примірь на себе літературного героя: крипові книги в бібліотеці.. Саме таким неординарним заходом для молоді завершили ТМК2018 у Великоолександрівській центральній районній бібліотеці.

Найжахливіша виставка - книжкова панорама «Крипові книги в бібліотеці» охопила жанр літературних жахів. Присутні дізналися про цікаві факти з історії виникнення цього жанру, прослухали інформацію про популярних авторів жанру: С. Кінга, М. Кідрука, М. Шеллі та інших. А відеоролик, створений бібліотекарями, презентував книги даної тематики, які є в наявності в бібліотеці та уривки екранізацій деяких творів даного жанру. Користувачі бібліотеки із зацікавленістю знайомились із літераторою, представленою на виставці – анонс «Жахи на всі смаки» та мали можливість приміряти на себе костюм та відчути себе літературним 
героєм.



Іванівська районна бібліотека
На бібліотечному бульварі «Ми хочемо, щоб квітень був книгами зігрітий» на площі селища бібліотекарі пропонували молоді новинки літератури 
Першотравнева сільська бібліотека Іванівського району  запросила читачів на чаювання зі своїми "смаколиками" - улюбленими книгами.








Каланчацька центральна бібліотека
стоп-кадр «Читаю! І нехай увесь світ чекає!»
Бібліотекарі Каланчацької центральної бібліотеки презентували потенційним користувачам приємну несподіванку – зустріч-сюрприз «Доставка нових, цікавих, захоплюючих книг на робочі місця» …








До міської бібліотеки №2 Н-Каховської ЦБС на театралізований бібліо-фреш «З кольоровою книгою назначена зустріч», завітали учні 9-А класу ЗОШ №10. Бібліотекарі зустріли гостей ще на сходинках бібліотеки. Щоб зайти до зали, ввели пропускну систему із знанням української абетки.
Знайомство з новою літературою розпочалось із  серії книг «Історія без цензури». Саме ці книги можуть стати в нагоді як в школі, так і в подальшому навчанні. Із захопленням старшокласники переглянули книги про техніку у стилі hand-made. 





Н-Сірогозька центральна районна бібліотека
Поетичний stream (потік) зібрав для спілкування  молодих  поетів Сірогозщини.  Молодь  зібралася, щоб  поспілкуватись із  своїми  ровесниками,  які   пробують свої  сили   на  літературній  ниві  та почути вже досвіченого місцевого поета  Юрія  Безуха, який  розповів про свої  перші проби пера, про те , що  надихнуло  його на  поетичну  творчість. А на  згадку  про зустріч  кожен учасник  один  рядок  рядок до спільного  вірша. 



Далі буде...

Немає коментарів :

Дописати коментар