"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 8 жовтня 2020 р.

Бібліотечний стрім інноваційних ідей

Щорічний обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книги» відбувся цьогоріч в онлайн-форматі.

Однією з традиційних локацій фестивалю є Ярмарок інноваційних бібліотечних ідей, який в цьому році відбувся в форматі Бібліотечного стріму. Бібліотечні фахівці Херсонської області презентували проєкти спрямовані на промоцію художньої літератури онлайн-засобами враховуючи актуальні напрацювання бібліотеки в умовах карантину.

Внаслідок пандемії бібліотеки Херсонщини були зачинені для відвідувачів три місяці. Але завдяки інтернет-технологіям, користувачів не залишили наодинці, а, навпаки, віднайшли нові форми роботи з читачами. 

Тож, беріть попкорн, бо далі буде відео) 

Кращі проєкти бібліотек Херсонської області

Молодь Нововоронцовки вважає, що читати – це круто! А мати свого літературного фаворита – ще крутіше!


Ще донедавна книг для підлітків та молоді, які б розповідали про молодіжні проблеми, було обмаль. Сьогодні ми дякуємо сучасним письменникам та видавцям, які створили широкий спектр такої літератури, і пишаємось, що серед них є також херсонці.. Але як вибрати підлітку для себе ту книгу, яка захопить своїм сюжетом, можливо допоможе  у вирішенні проблемних питань? Відеоогляд літератури для підлітків від бібліотекарів Верхньорогачицької районної бібліотеки.


В сучасному бібліотечному світі традиційні книжкові виставки не втратили своєї актуальності. Але як, наприклад, її адаптувати до онлайн перегляду? Можна створити віртуальну виставку і розмістити її в мережі інтернет на бібліотечному сайті чи соціальних мережах. А можна створити «Книжкову радіорубку», як це зробили бібліотекарі
Бериславської центральної районної бібліотеки



«Сіль для моря» в Великій Олександрівці дуже смакує молоді. В чому тут справа? Мабуть у креативному підході бібліотекарів  до промоції читання.



Від традиційного формату до онлайн. Як не розгубилися, а переформатувалися бібліотекарі дивіться в відео центральної районної бібліотеки Каланчацької ЦБС Каланчацької селищної ради.


І, наостанок, зазирніть у відеоблог Скадовської центральної бібліотеки для дорослих.



Для всіх, хто додивився до кінця - бонусне відео від вартових бібліотечної галактики!

Дякуємо всім бібліотекарям за різнопланові та креативні відеоролики!

Ольга Козаченко,

головний методист ХОБЮ ім.Б.А.Лавреньова

Немає коментарів :

Дописати коментар