"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 30 травня 2013 р.

"Веселковий десант" до бібліотеки...

Цього року літо завітало до нас ще на початку травня. Погода як кажуть і справді  чудова - літня... Закінчилися заняття у школах, настала пора чудових літніх канікул. А ще чудового неповторного свята дитинства – Дня захисту дітей. Ми почали приймати гостей ще за декілька днів до свята…29 травня відбулася справжня "висадка десанту" учнів 8 класів обласного ліцею. 

 

 

На ганку бібліотеки їх зустрічали чарівні бібліотечні Феї на чолі із книжковою Королевою..Музика, мильні бульбашки – все як потрібно на святі.



Протягом 4 годин вони "десантувалися" по різних куточках бібліотеки, корисно і весело проводячи час.

А мені б хотілося поділитися новою цікавою формою, яку спеціально для цієї зустрічі із ліцеїстами розробили працівники нашої книгозбірні – бібліотечним квестом

 

  Потрапивши до бібліотеки, наші «десантники» дізналися що їм потрібно буде не просто відпочивати і весело проводити час, а ще й трішечки попрацювати, тобто - взяти участь у бібліотечному квесті. Ознайомившись із правилами квесту і розподілившись на 4 команди, вони на чолі з капітанами відправилися у мандри «Книжковим містом», а саме - відділами нашої бібліотеки. Кожна команда мандрувала за своїм маршрутом, використовуючи карту-навігатор.

Кожен маршрут починався на Площі Реєстраційній, де команди отримували навігатори (завдання) та перепустки у відділи, на яких їм потрібно було зробити помітки за правильні відповіді. На Читальній площі їх чекали проспект Енциклопедичний на якому треба було знайти найбільшу річку України. На зупинці Пізнавальній знайшовши серію книжок «Я пізнаю світ» треба було знайти інформацію про перших, хто і яким приладом вимірював дно світового океану. 

 

На Словниковій алеї шукали потрібні словники для визначення та тлумачення окремих слів. Треба було спостерігати, з яким ентузіазмом, радістю та захватом  виконувалися ці завдання..

 Потрапивши на Майдан Мистецький, на Журнальному бульварі у окремому номері молодіжного журналу «Ромео і Джульєтта» швидко знайшли публікацію про відомих українських зірок – Потапа та Настю Каменських. На вулиці Фондовій у провулку Виставковому відшукали книгу про український костюм Південної України.

 

 

 На вулиці Галерейній перед мандрівниками предстала виставка картин херсонського художника Володимира Чуприни. І треба було знайти саме картину «Село на лимані». На це завдання знадобилося більше часу, хотілося ж просто помилуватися живописом.

 

Мандруючи «Книжковим містом", потрапили на провулок Книгосховищний. І, відпочиваючи у Творчому парку, знаходили збірники учнівських творів, в яких потрібно було познайомитися з окремими тематичними творами. Комплекти газет траплялися на Газетній зупинці, а в окремій газеті – статті про найстаріші дерева України і т. і. 

 

 

 

Маршрути вели на Електронну станцію, в якій треба було знайти  зупинку «Комп’ютерну», відкрити сайт нашої бібліотеки, і в електронному каталозі знайти потрібні джерела. Дуже порадувала обізнаність восьмикласників щодо новітніх технологій, вміння користуватися інтернет-ресурсами, у тому числі нашої бібліотеки, а також швидкість виконання завдань. 

 


Неабияку цікавість викликала Алея каталогів і картотек. Наші «десантники» з такою швидкістю знаходили потрібні твори на Провулку назв художніх творів і інформацію про херсонських письменників на Краєзнавчій сторінці, що ми тільки встигали дивуватися.

 

Протягом шляху нашим мандрівникам трапився проспект Абонементський з довідковим закуточком, журнальним перехрестям та виставковою площею.. і, майже без підказок, «пошуковці» знаходили потрібний матеріал. 

Прогулюючись Інформаційною вулицею, треба було у найбільшому атласі книгозбірні знайти розділ про екологічний стан України. На краєзнавчій алеї знайшли  твори відомих херсонських письменників.


Під час пошуків на мандрівників-пошуковців чекали бонуси, знайдені у несподіваних місцях: цукерки та різні цікаві дрібнички, які так приємно вражали молодь.. Наприкінці квесту мандрівників чекали нагороди і солодощі. Хто добре попрацював, той повинен смачненько попоїсти – так говорить народна мудрість...А ще: Що посієш - те й пожнеш. 

Сподіваємось, що зерна знань, посіяні в благодатну землю, дадуть чудовий результат...             Більше фото див. тут

Немає коментарів :

Дописати коментар