"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

неділю, 15 грудня 2013 р.

Нові яскраві квіточки до «Бібліовіночка Кобзарю»

До нашого «Бібліовіночка» вплітаються все нові й нові яскраві «бібліотечні квіточки» - бібліотечні акції, книжкові виставки та різноманітні бібліотечні заходи для молоді.


У відділі обслуговування юнацтва Херсонської міської бібліотеки ім. Лесі Українки
до уваги читачів виставка-силует «Між пензлем і словом». Родзинкою якої став ювілейний віночок та міні-мольберти з цитатами видатних діячів української культури про Тараса Шевченка, які власноруч змайстрували бібліотекарі. В центрі - автопортрет Шевченка. І саме ці цитати підкреслюють символічний силует його величі..



«Спом’янімо ж, пани-браття,
 Святого ми нині
 Не вмерлого, а живого,-
Бо слово не гине»
                                                Ю.Федкевич







У Великоолександрівській  центральній районній бібліотеці увагу молоді привертає виставка - інсталяція «Невмируща слава генія Шевченка» в центрі якої портрет Шевченка у  символічному віночку із соняшників, які є одним із символів України. 





Із звернення до читачів: «Нині ми звертаючись до творчості Тараса Шевченка вдихаємо  чисте здорове повітря його пісні, відчуваємо: «Ті незримі скрижалі, незримим писані пером». І повітря це дає цілющу властивість випрямляти, підносити, пробуджувати, зміцнювати в людині Людину, її духовні начала». 




У Цюрупинській районній бібліотеці для дорослих молоді запропоновали взяти участь у бібліотечній акції «Читаймо Шевченка!» організовану для шанувальників літературно-мистецької спадщини Великого Кобзаря. В рамках акції на абонементі розгорнуто виставку-триптих «Т.Г. Шевченко – України син». 







Каланчацька центральна районна бібліотека пропонує своїм відвідувачам крім традиційних книжкових виставок ще й незвичну виставку до ювілею Кобзаря – виставку вишиваних портретів Тараса Шевченка. Серед робіт майстринь району є роботи і бібліотечних працівників, а саме бібліотекаря Новопавлівської сільської бібліотеки – Лариси Шаваровської. 





За життя Шевченка інколи називали «українським Рембрандтом». Юний Тарас, мабуть, усміхнувся Венері, проте своїй, новаторській.


В Білозерській центральній районній бібліотеці відбулося справжнє літературно-мистецьке свято з використанням інформаційних новітніх технологій саме під такою назвою – «Український Рембрант». Перегляд автопортретів Шевченка, портретів його друзів та знайомих, картин та офортів з великого екрану  під звуки пісень на слова Т. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої, думи» справили незвичайне враження на присутніх. 



Каховська районна бібліотека (КУ КРОБ)  разом з професійним ліцеєм сфери послуг провели літературне свято,  яке об’єднало в собі літературне лото «Душа моя у Всесвіт проросте» та флеш-моб «Єднає Тарасове слово».
Літературне лото складалося з трьох турів. 


У першому турі учні змагалися на знання життєвого та творчого  шляху Т.Г.Шевченка. Та з команд яка першою відповідала на запитання одержувала квітку для віночка. 

У другому турі змагалися за краще  знання  літературної спадщини Кобзаря. 
Самим цікавим виявився третій етап в якому визначалися кращі театралізовані постановки у виконанні учнів ліцею. Кожна з команд представляла сценку за твором Кобзаря, а команда  суперникІВ відгадувала цей твір. 

На закінчення із зібраних командами КВІТОЧОК отримали український віночок.




«Ми  чуємо  тебе, Кобзарю, крізь  століття.
 І  голос  твій  нам  душі   окриля.
 Встає  в  новій  красі,  забувши  лихоліття,
 Твоя, Тарасе,  звільнена  земля…»



Немає коментарів :

Дописати коментар