"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 18 квітня 2013 р.

  "А степ - це космос, бездонна творча бочка..."

Іванівка - Херсон: он-лайн спілкування з автором збірки "Формула Сократа"- Василем Степановичем Загороднюком 

Сьогодні, 18 квітня 2013 року, на прохання наших колег із Іванівської ЦБС ми запросили до нас, у гості Василя Степановича Загороднюка для скайп-спілкування із молоддю в рамках проекту «Книга мандрує Херсонщиною"


 





 

Зустріч пройшла чудово, без жодних технічних проблем. Можу з впевненістю сказати, що обидві сторони залишилися задоволені. Щира подяка організаторам заходу за підготовлену аудиторію. Спілкування відбулося в  приємній невимушеній атмосфері. Після короткого вступу ведучої  - бібліотекаря Вікторії Максак, відразу перейшли до спілкування з автором «Формули Сократа». Молоді було цікаво дізнатися деякі подробиці з творчої біографії Василя Степановича: коли вперше почав писати вірші, чому виникла ідея написання «Формули Сократа», кого із класиків літератури має за взірець і, навіть, з ким би міг себе порівняти? З розповіді Василя Степановича учасники зустрічі дізналися про його літературні уподобання та творчі плани. Йому імпонують лірика Ліни Костенко, Василя Симоненка та Івана Драча, залюбки перечитує Пушкіна, Байрона та М.Рубцова. У його творчому доробку навіть є переклади  українською мовою Б.Пастернака та М.Рубцова. Старшокласники читали свої вірші, цікавилися тим, де і як можна взяти участь у літературному конкурсі та надрукувати свої поетичні твори молодим авторам. Василь Степанович залюбки відповідав на всі питання та з насолодою читав вірші із збірочки.

 

 На прохання гостей прочитав вірш «Побачення з камінною бабою», який він вважає найбільш вдалим у збірці «Формула Сократа» і в якому закладено ідеї духовності, розповів про історію його написання.

 

 

 А на питання «Що значить кохання у Вашому житті?», Василь Степанович відповів так:  «На це питання я відповів, написавши цю збірку. І дай Боже, щоб ви пережили справжнє почуття у його найкращому вигляді».  У творчих планах письменника – пошук нових образів та ідей. І наостанок він привів крилатий вислів М.Булгакова: «Рукописи не горять»...А це значить, що на читача чекають багато нових творів, які зараз знаходяться у рукописах та планах. Насамперед чекає свого видавця «Сміхенея» - своєрідний сучасний рімейк «Енеїди» І.Котляревського… Учасники зустрічі побажали автору «Формули Сократа» здійснення творчих планів та написання нових чудових творів, а  у відповідь отримали побажання читати і перечитувати класиків української літератури. Бо в їх творчості закладено національну ідею.

Фото І.Тарадименко

2 коментарі :

  1. Початок покладено. Тепер можна організовувати будь-які віртуальні зустрічі з письменниками на прохання читачів в рамках проекту "Замов письменника" і не тільки

    ВідповістиВидалити
  2. Так, інтернет-технології дозволяють поспілкуватися на відстані і дають великі можливості при вашому бажанні. Іванівка - такі молодці!! Наша повага їм!

    ВідповістиВидалити