"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

середу, 17 квітня 2013 р.

За вікном квітень... У нас в Херсоні цвіте мигдаль...

А в нашій бібліотеці тривають останні приготування до Тижня молодіжної книги, який вже четвертий рік поспіль ми проводимо до Всесвітнього дня книги і авторського права. 

Звернемося до історії...

 

 Всесві́тній день кни́ги й а́вторського пра́ва святкується щороку 23 квітня. 1995 Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня 1616 року померли Сервантес, Шекспір і де ля Вега, народилися Моріс Дрюон і Володимир Набоков.

Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу.

Протягом тижня ми пропонуємо нашим молодим читачам цікаві заходи, як традиційні так і інноваційні. Для підготовки яких підключили якомога більше креативу і цікавих бібліотечно-літературних ідей. Кому цікаво, можна подивитися тут.

 

 
Згадали, що бібліотекар не тільки професіонал своєї суто книжкової справи, а й артист, дизайнер, художник і т.д. і т.п. Так народилась ідея проведення Бібліоночі «Навколо однієї книги». Яку книгу вибрати? Що буде цікаво нашим читачам і гостям? І вирішили зупинитися на всіма відомому романі Ільфа і Петрова "Дванадцять стільців". Тим паче, що у цьому році йому виповнюється 85 років.

 

 

 А це така дата, що заслуговує святкування на  неординарному рівні. Зібрали креативну групу, перечитали роман та передивилися знамениту кінокомедію Леоніда Гайдая "Дванадцять стільців". Майже за добу народився сценарій та безліч ідей щодо проведення заходу. . Протягом вечора ми спробуємо зануритись у добу радянського НЕПу початку 20 сторіччя та пройдемо найцікавішими стежками наших улюблених літературних героїв. Гостей чекають цікаві пригоди.

Немає коментарів :

Дописати коментар