"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 30 квітня 2013 р.

Книга, молодь, весна: замальовки про тиждень молодіжної книги в бібліотеках Херсонщини


Вже четвертий рік поспіль, починаючи з 2009 року, в бібліотеках Херсонщини Тиждень  молодіжної книги, проходить у квітні, до Всесвітнього дня книг і авторського права. Завдяки Всесвітній мережі Інтернет, я тепер маю нагоду бачити і чути як проходить Тиждень в ЮСП бібліотек Херсонщини і, навіть, приймати участь в деяких заходах нашої бібліотеки. Методист завжди повинен знаходитись в гущі подій, нових цікавих заходів, бути сповненим вражень. І все для того, щоб поділитися досвідом із колегами. 

Це як буккроссинг: людина, прочитавши книгу, залишає («звільняє») її у громадському місці, для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти та прочитати; та у свою чергу повинна повторити процес.

Приємно спілкуватися з молоддю під час акцій і заходів, хоч на якийсь час зануритися у їх світ…Це дуже потрібно для того, щоб зрозуміти, на що направити свої зусилля при плануванні наступних заходів. Поряд з молодими і сам почуваєш себе молодим, а значить, готовим до нових планів і проектів для задоволення потреб своїх молодих читачів.

Цього року тиждень проходив у багатьох бібліотеках Херсонщини. І хоча я познайомилася з цими заходами лише віртуально, мені дуже кортить поділитися деякими найбільш цікавими з них, які відбувалися в Білозерській, Великоолександрівській, Новокаховській та Херсонській ЦБС

В Новокаховській ЦБС організовано низку цікавих заходів для молоді.

В Юнацькій бібліотеці організували бібліотечний квест «Читацький забіг», журнальний коктейль «Запресуйся!» та літературний слем «Битва поетів». 

 






 

Обривська сільська бібліотека приготувала для молоді  книжковий клондайк «Складний і чудовий цей світ підлітковий»

 

 

 


Бібліотека №4 запросила відвідати письменницьку лавку «Немає милішого краю» та прийняти участь у бібліо-грі за книгами ювілярами «Літературна рулетка»

З цікавими сторінками творчої та життєвої біографії Майна Ріда познайомилися учасники вечора-дежавю «Засновник пригодницького жанру – М. Рід» в центральній бібліотеці.

Дегустували гумор Степана Олійника на вечорі-дегустації «Патріарх українського гумору» у бібліотеці №3

 

А у Дніпрянській сільській бібліотеці пройшов тінейджер-форум «Післясмак від прочитаного». Думаю що обмін інформацією був цікавим і корисним.


 

 

Великоолександрівська  центральна бібліотека запросила своїх молодих користувачів на тиждень молодіжного читання «Чи-тайм - час читати»

День Book Trailera: розпочався засіданням клубу «Молодіжний бомонд»на тему: «Оживають герої на екрані у рекламі».

Юні клубничанки дізналися що буктрейлер це чудовий метод висловлення вдячності книзі та автору, який доступний майже кожному читачеві, у якого є фотоапарат або відеокамера і трохи вільного часу. Засідання продовжилось переглядом буктрейлерів , що рекламують вже прочитані книги нашими читачами: М.Булгаков «Майстер і Маргарита», Г. Троєпольський «Білий Бім Чорне вухо», Ф.Достоєвський «Злочин і покарання» та інші. Також члени клубу обговорювали список книг, на які можна створити відеоролики для участі у Всеукраїнському конкурсі буктрейлерів.


День поезії «Мчить весна по Україні». В цей день старшокласники разом із бібліотекарем юнацької кафедри Іриною Ярошевич влаштували своєрідний поетичний майданчик просто неба у Зарічному парку і читали улюблені вірші про найкращу пору року – весну. А для постійних відвідувачів інтернет-центру влаштували поетичну гру-буріме «Віршуємо разом».

 

У день талантів "Вчимося творити прекрасне" користувачам бібліотеки запропонували коворкінг з писанкарства з Оксаною Стефанюк викладачем Центру дитячої творчості. Підлітки мали змогу познайомитись з мистецтвом писанкарства і спробувати свої сили в оздобленні пасхальних яєць. А також користувачі отримали естетичну насолоду від представленої виставки-хобі «Творчий оазис», на якій були експоновані роботи виготовлені читачами бібліотеки: Оксани Білецької, Артема Дворака, Євгена Яроша, Людмили Самойленко, Вікторії Шевчук та Ксенії Всяких.


Білозерська районна бібліотека організувала день молодіжної тусовки і запросила молодь на музичний мейнстрім «Рок- музика – «бунт молодих» Цікавим  видався і день читацьких задоволень «Час читати найкраще». 

 

В Херсонській ЦБС

 

В бібліотеці-філії №13 на АRТ-терасі «Молодіжна територія» зібралося чимало творчої артистичної молоді.  

Бібліотека-філія №3  запросила на виставку творчих робіт студентів Професійно-морського ліцею Херсонської державної морської академії та на прем'єрний передпоказ фільмів, знятих в рамках проекту "Жива історія - діалог поколінь" ЦМІ "ТОТЕМ".

Немає коментарів :

Дописати коментар