"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 9 квітня 2013 р.

Перший квартал у методистів завжди такий насичений: спочатку приймаємо звіти ЮСП бібліотек області, систематизуємо та аналізуємо їх. І пишемо інформаційний звіт про роботу бібліотек з молоддю: інновації, цікаві форми, досягнення за рік. Минулий 2012 рік порадував дуже. Хочеться відзначити великий поступ в галузі освоєння інформаційних технологій, а отже - стрімкий рух вперед в плані впровадження інновацій у бібліотечну діяльність. Кому цікаво, рекомендую почитати деякі розділи з наших інформаційних звітів за 2012 рік

Квітень – це пора, коли все розквітає, і у нас методистів, теж народжується багато нових ідей та планів. Наприклад, щодо Тижня молодіжної книги, семінару для працівників ЮСП бібліотек області: що новенького  і цікавого запропонувати колегам, чим здивувати, яким цікавим досвідом обмінятися одне з одним. Як говорить народна мудрість: гуртом і батька легко бити. Я особисто завжди переживаю, коли готуємось до таких зустрічей щодо підвищення професійного рівня. І дуже радію зустрічі з колегами. Тому, що так приємно спілкуватися, знайомитися з новими ідеями, обмінюватися досвідом, а головне - бачити, як стрімко змінюється діяльність бібліотек в сучасних умовах. Одним словом  - зростати професійно. І зараз, в передчутті зустрічі на семінарі «Інтеграція у віртуальний простір, як складова успіху сучасної бібліотеки для молоді» ми працюємо над програмою, вивчаємо цікавий досвід, і маємо надію на плідну співпрацю. 

 

А наразі, в найближчих планах нашої бібліотеки - проведення Тижня молодіжної книги з 22 по 26 квітня, на якому ми пропонуємо немало цікавих заходів для молоді, та колег із бібліотек Херсона. 

У наших планах: презентація буккроссингу «Книжка по колу» та книжкової виставки-хіта «Бестселери - книжки, що захопили світ», вулична  акція «Як пройти в бібліотеку?» та акція безкоштовного запису «Друга бери – до бібліотеки іди», ліб - моб «Це моя бібліотека», інтерактивний бібліомайданчик «Кошик порад  для молодих мам», ток-шоу «Бестселер: література чи комерція?». Старшокласники, разом із працівниками відділу мистецтв, почали підготовку до літературного фото-салону «Створи книжковий образ».

 

 

А ще готуємося до скайп-спілкування з відомим українським письменником,  Андрієм Кокотюхою, у межах проекту «Замов письменника»

Підтримуючи досвід російських колег, в рамках Тижня вирішили ще й «Бібліоніч» влаштувати. Для початку обмежилися невеликим заходом: з 19 до 22 години.

 І, 25 квітня 2013 року, запрошуємо всіх бажаючих на "Пригоди навколо однієї книги" - Ільф і Петров "Дванадцять стільців". Як відомо, у цьому році роману виповнюється 85 років. Що з цього вийде? Подивимося. У всякому разі, всіх присутніх чекають незвичайні пригоди слідами Великого комбінатора та інших, всіма улюблених, героїв Ільфа і Петрова.

   В планах – узагальнити досвід Тижня. Сподіваємося, що все у нас вийде,  як найкраще…

 

Немає коментарів :

Дописати коментар