"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 10 січня 2013 р.

Погляд назад, або підготовка звіту за рік…

Вважається, що корисно озиратися назад, аналізувати свої досягнення і провали, щоб успішно рухатися вперед.

А вже якщо звіт про роботу в минулому році написати треба, ще як корисно! Свята скінчились і треба серйозно зосередитися на звіті за минулий рік: що зроблено цікавого і корисного? Чого корисного навчилися  для професійного розвитку, що відкрили, які зв’язки налагодили?


Почнемо, мабуть, з головного

З метою обміну досвідом роботи з колегами, пошуку нових ідей щодо бібліотечного обслуговування молоді, популяризації діяльності бібліотек Херсонщини по роботі з молоддю, просування інноваційних форм роботи ми  розпочали з жовтня 2012 року вести свій методичний блог. Приємно, що нас читають не тільки наші колеги з України але й з інших країн близького і далекого зарубіжжя (Росія, США, Германія, Франція, Італія, Латвія, Великобританія, Італія, Казахстан). І це за 3 місяці існування блогу. Маємо надію, що коло наших колег і друзів-блогерів збільшиться.

 

 

Що цікавого відбулося в нашому бібліотечному житті у минулому році?

 

По-перше: змістовний і корисний семінар-практикум  для працівників юначих структурних підрозділів бібліотек Херсонської області «Трансформація діяльності бібліотек, що обслуговують юнацтво, у новому інформаційному середовищі». 

 

 

Цікавою інтерактивною формою стала «Бібліостіна: знайомство з близька».  Всі учасники представили візитівки своїх бібліотек, у яких визначили власне кредо у роботі з молоддю. 15 візитівок перетворили «Бібліостіну» у яскравий куточок, який привертав увагу учасників семінару.

Обмін досвідом роботи щодо інформаційно-комунікативних технологій як ресурсу для залучення сучасного молодого користувача відбувся у сучасному форматі «Печа-куча».

Відкриттям для учасників семінару стала інформація бібліотекаря бібліотеки-філії №3 Херсонської ЦБС про використання мультимедійного вербатіму в бібліотечній діяльності. 

По-друге, не зважаючи на всілякі перешкоди  наш ІІ обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу» все ж таки відбувся у Каховці – 28 листопада 2012 року. Для нас бібліотекарів він запам’ятався перш за все – «Ярмарком бібліотечних інноваційних ідей» на якому було представлено багато цікавих проектів.   І звичайно, саме інноваційну ідею - креативний проект Великоолександрівської ЦБС – «Замов письменника». А  а для молоді - творчим майданчиком «Браво, поезіє!», на якому відбувся справжній поетичний турнір – слем, у якому взяли участь молоді поети з Каховки, Нової Каховки і Херсона. Формат слему дозволив їм проявити не тільки поетичне обдарування, а й акторські здібності й креативне мислення.

І ще одна значна подія - ми започаткували новий проект - "Книга мандрує Херсонщиною" (буккроссинг на Херсонщині) і відпустили у вільні мандри по  бібліотекам Херсонської області для зустрічі з молоддю поетичну збірочку Василя Загороднюка "Формула Сократа".

  З метою популяризації діяльності обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова та юнацьких структурних підрозділів бібліотек Херсонської області по роботі з молодим користувачем ми почали використовувати в своїй діяльності маркетинговий інструментарій новітніх інформаційних технологій, а саме соціальних мереж. Шукайте нас на Facebook, Одноклассники, Вконтакте, Friendfeed, Twitter, соціальних медіа-сервісах YouTube та Slideshare.


Немає коментарів :

Дописати коментар