"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 28 березня 2013 р.




Ну  то як, колеги, ви все ж таки вирішили приєднатися і провести "Чарівні сутінки" або "Нічні посиденьки у бібліотеці"?

 Тоді наші  методичні замальовки  саме для вас..


 
Заходи програми можуть бути різноманітними: від розважальної до пізнавальних. Головне їх оригінальність за форматами і жанрами.
Родзинкою проведення може стати тематична спрямованість акції. Бібліотека може вибрати для себе якусь певну тематику в залежності від виду, краєзнавчої складової, приурочену до якої-небудь події, ювілейної дати, присвячена книзі, персоналії, актуальній проблемі або просто цікавою широкому загалу читачів. 


Підготовку заходу необхідно починати вже в фойє, а можливо і ще раніше - перед бібліотекою. У фойє може зав'язатися і сюжетна лінія вечора. Але в даному випадку важливо, щоб заданий стиль був витриманий до останньої хвилини акції. Значним успіхом в якості рекламної акції користуються флешмоби, організовані перед початком заходу. При вході всім відвідувачам можлива роздача міні-карт-путівників, щоб ніхто не заблудився і зміг побачити все, що захоче. Величезна карта в фойє теж може бути корисна присутнім.

Форми можуть бути різні - від традиційно бібліотечних (виставка, огляд і т. п.) до інноваційних (квест-гра, екзотичні настільні ігри і т. п.). Важливо так само, щоб традиційні бібліотечні форми були подані по-особливому. Для сучасного покоління найефективніше виявляється візуальна інформація. У програмі може бути присутнім чарівний світ кіно. Це можна зробити, організувавши вільний доступ до комп'ютерів, з можливістю перегляду фільмів і прослуховування аудіокниг. 

Останнім часом в бібліотечному середовищі наполегливо заявляє про себе нова форма просування читання - буктрейлер. Нагадаємо, що це короткий відеоролик за мотивами книги, що складається з найбільш видовищних фрагментів (фотографії, ілюстрації, тексти, малюнки, відео) для реклами літературного твору. За допомогою буктрейлера можна познайомити молодь не тільки з конкретною книгою, але й представити ювілей відомої особистості, актуальну тему і т. д.


Які заходи можна запропонувати? 
Ну, наприклад:

Флеш-моб «Яскраві кольори весни» з використанням кольорових кульок, квітів і т.і.•    Акція перед бібліотекою - антре «Ми чекаємо на вас!» (Антре (від франц. Entree - вхід, вступ, вихід на сцену)
Флеш-моб «Яскраві кольори весни» з використанням кольорових кульок, квітів і т.і.  
•  Дегустація  літературних новинок (Кожний гість бібліотеки зможе ознайомитись з "меню", яке пропонує літературу, що останнім часом надійшла до бібліотеки)
•    Літературна відео-вікторина «Мисливці за книжками», в якій потрібно було вгадати героїв і авторів творів по знаменитим екранізаціями
•    Електронний читальний зал (надання безкоштовних інтернет-послуг)
•    Акції:
- «Книга в подарунок»
- «Признач побачення в бібліотеці» 
•    «Книжкова крамничка»
•    Бібліотечний квест «Пригоди в пошуках книги»
«Поетичний марафон» або «Поетичний мікрофон», де кожний учасник може продемонструвати свої поетичні здібності або почитати свої улюблені вірші
•    Літературний фото-салон «Створи книжковий образ»
•    Ток-шоу «Чи є в Україні бестселер?»

•    «Книга з автографом» - зустріч з письменником

Протягом АКЦІЇ


    Конкурси, ігри, загадки, сюрпризи
    Можливість отримати портрет від художника
    Виставка-продаж сувенірів та прикрас від  майстрів -аматорів...
    Виступ музикантів, гадання і т.і.
    Міні-опитування «А що ти читаєш на ніч?»
    Благодійна акція «Книжка+іграшка= подарунок»
    Магія вечірнього чаювання (кожен з учасників готує свій збір чаю і пригощає інших)

По закінченні ...

Флеш-моб «Загадай бажання» і випусти кольорову кульку в небо




Вибирайте, що вам до смаку...

Немає коментарів :

Дописати коментар