"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

пʼятницю, 15 березня 2013 р.

"Молодь і читання: криза чи зміна формату?"


Вчора, 14 березня, була присутня, в якості експерта, на інтерактивній  зустрічі-діалозі "Молодь і читання: криза чи зміна формату?" в рамках регіонального весняного марафону читання "Книга на все життя!" в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара. 

Приємно було спілкуватися із студентами 4 курсу Херсонського Державного університету, майбутніми філологами-журналістами. І просто активними читачами. В якості експертів були запрошені фахівці різних галузей. Питання для обговорення: Чи існує криза читання серед  молоді? Який формат читання обирає молодь (паперову книгу чи електронну)?Чи витіснять традиційну книгу електронні пристрої? Чи можна бути успішним не читаючи ?  Що треба зробити, щоб підняти престиж читання?

Хочу привести деякі нотатки із виступів молоді:
"Книга не здає своїх позицій перед новітніми технологіями. Технології – моменти, які пов’язані із зручністю. Багато людей бажають придбати книги в букіністичних крамницях, щоб мати змогу погортати сторінки улюблених книжок, зачитаних і перечитаних, виданих раніше..."


"Комп’ютери  впливають на здоров‘я. А книга – це своя атмосфера, яка дає змогу поринути у світ автора і стати співучасником подій...». Молодь у будь- який час читала, читає і буде читати. І не важливо у якому форматі друкованому чи електронному. Головне в тому, що вона винесе для себе із прочитаного... Плине час, змінюються технології, змінюється і формат читання..."

1 коментар :

  1. Приємно спілкуватися із однодумцями..бачити світло надії в очах сучасної молоді

    ВідповістиВидалити