"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 23 квітня 2013 р.

Скайп-спілкування з Андрієм Кокотюхою

День бестселерів: другий день 

Тижня молодіжної книги

Сьогодні, 23 КВІТНЯ 2013 року,  у Міжнародний день книг та авторського права в нашій  бібліотеці, у межах проекту «Замов письменника» ( Проект для сприяння організації безпосереднього спілкування між читачами та письменниками. Засновник ГО "Книжковий простір")   відбулося скайп-спілкування з  сучасним молодим українським письменником, журналістом і сценаристом – Андрієм Кокотюхою

 На зустріч були запрошені учні Херсонського обласного ліцею.

І не дивлячись на деякі технічні перешкоди, спілкування відбулося і було досить цікавим. Правда в іншому форматі, ніж планувалося.  

 

 Молодь цікавили різні сторони творчого та особистого життя письменника. 


На питання: яку книжку Ви  можете порекомендувати тому, хто не знайомий з вашою творчістю?   Андрій Кокотюха порекомендував із своїх 37 творів звернути увагу:
-    «Темна вода» - перший детективний роман
-    «Червоний» - історичний роман
-    «Повзе змія» - улюблений детективний роман


Порівнюючи свої романи і сценарії, автор пояснив, що сценарій писати набагато складніше тому, що в трьох реченнях потрібно вкласти цілий розділ. Інколи сценарій переписуєш декілька разів..
Спілкування відбулося у сприятливій та невимушеній атмосфері, завдяки щирості, відвертості та доброму настрою Андрія.
Відповіді на запитання аудиторії були лаконічними, інколи з гумором та іронією.

Написання книг для Андрія скоріше хобі, ніж праця … Ідеї, закладені  в книгах, реалізуються у сценаріях.

Ось деякі замальовки розповіді про себе:
«В дитинстві мріяв стати бібліотекарем. І зараз мрію, хотів би створити власну бібліотеку. Але чи буде потрібна комерційна бібліотека будь-кому. Сучасна бібліотека повинна виконувати не тільки свою основну функцію – книгосховища, але й перетворитися у культурний центр творчого спілкування.

Найкращий відпочинок –  кіно, спілкування з  друзями, читання гарної книги. Відпочиваю 4 рази на рік: Різдво, Новий Рік, Пасху та на власний день народження. Куди хотів би переселитися? В Антарктиду. Там немає 40 градусної спеки і є пінгвіни. Не люблю тусовок, це даремна трата часу. Час треба витрачати з користю. Пишу декілька творів одночасно. У вихідні – художні, а з понеділка по п”ятницю – публіцистичні та сценарії. За день можу написати статтю та переписати сценарій.
 На питання «Чи існує у вас прямий зв'язок з читачами і чи існує фан-клуб?» відповів так: «Коли підписую книги в подарунок читачам, вказую свою електронну адресу, тим самим надаю можливість для подальшого спілкування. Спілкуюся зі своїми читачами у соціальній мережі Facebook».

Наостанок, Андрій розповів про свої творчі плани – це написання третьої книги «Шукачів скарбів», можливо перепишу роман
«Червоний»  на сценарій, а можливо і ні…


Побажання молоді: читати якомога більше білетристики. Краще читати комікси, чим не читати взагалі…



«Я сам читаю з чотирьох років і пишу з семи. Сьогодні, коли обіг інформації вільний, треба ії сприймати критично, а це можливо тільки тоді, коли сам багато читаєш...»

 

А протягом дня працівники  абонементу презентували книжкову виставку-хіт «Бестселери книги, що захопили світ» на якій представлені шедеври світової літератури, які вийшли тиражем понад 40 мільйонів екземплярів і більше...

 

 

Буккроссинг "Книжка по колу"  продовжує знаходити своїх прихильників...

Немає коментарів :

Дописати коментар