"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 24 жовтня 2013 р.

Фестивальна мелодія...


Ну от і відлунала осіння фестивальна мелодія для учасників 
ІІІ Обласного фестивалю молодіжної книги "Відкрий свою книгу"який відбувся у Білозерці

23 жовтня  2013 року 



 Але залишила чудові спогади про зустрічі ...


  • з прекрасними, талановитими людьми Білозерщини, які просто підкорили нас своїми талантами.




Відкрив вернісаж запальним сучасним танком танцювальний колектив "Фієста" і підкорив серця всіх присутніх в залі. 






А неповторний індійський танець завідувачки Дніпровської сільської бібліотеки - Ірини Досенко просто зачарував. 





Протягом години ми насолоджувались звуками української народної пісні, чарівним солом на саксофоні. Поринули в історію Білозерки завдяки
театралізованому дійству «Сторінки Книги краєзнавчої пам’яті Білозерщини»





  •  з письменниками Херсона та Білозерки на автограф-сесії. 





А у тих, хто пройшов літературно-краєзнавчим лабіринтом «Культура на дотик», у Білозерському районному музеї ім..Д.Багалія та прийняв участь у літературному турнірі теж немало спогадів про безмежну силу людського духу і таланту. 
Творча молодь Білозерщини і Херсона познайомилась із спадщиною знакового на Херсонщині та в Україні  сліпоглухого  педагога і вченого-дефектолога Ольги Скороходової (1911—1982), уродженки смт Білозерка.  

  Під час заходу відбулась інтерактивна екскурсія та практичні заняття.  Учасники спробували виконати вправи, скеровані на розвиток окремих відчуттів. І насамкінець – висловити свої враження від побаченого у літературному турнірі, спробували створити ілюстрацію до твору Ольги Скороходової «Як я сприймаю та уявляю навколишній світ». 




Найкращі та найактивніші учасники

 отримали  нагороди.






А також спогади про...

...  галасливий «Ярмарок інноваційних бібліотечних ідей»,  на якому були представлені шість чудових проектів по залученню молоді до читання. Кожен з яких був неповторним. А як чудово та артистично представляли їх бібліотекарі, які працюють з молодими користувачами у себе в районних бібліотеках. І як результат – отримання дипломів, грамот і цінних подарунків.
Ось вони наші переможці –талановиті, творчі, креативні. І просто – красуні.



Диплом І ступеня отримала Наталя Шумейко – бібліотекар юнацької кафедри Чаплинської центральної районної бібліотеки за проект "Впусти книгу в серце"





Диплом ІІ ступеня – Валентина Птиця – бібліотекар юнацького абонементу комунальної установи «Каховська районна об’єднана бібліотека ім.. М.Братана, за проект – літературна толока «Поезія – це стан душі»




Диплом ІІІ ступеня – Наталя Сисенко, бібліотекар Нововоронцовської центральної районної бібліотеки, за проект «Бібліотечний Купідон»




Грамотами відзначені також проекти:


- Великолепетиської центральної районної бібліотеки «Книжковий парк», який представила бібліотекар юнацької кафедри – Олена Бровченко 






- Скадовської центральної районної бібліотеки «Краєзнавчий квест «Стежками рідного міста», який представила бібліотекар юнацького абонемента - Ольга Купенко 





Білозерської центральної районної бібліотеки «Дослідницько-пошукова експедиція «200 літ під зорею Тараса» про який розповіла бібліотекар юнацького абонементу – Лариса Піскун 



Учасники ярмарку мали можливість також познайомитися ще з одним дуже цікавим проектом, який став переможцем у всеукраїнському конкурсі "Творчі майстерні" від програми "Бібліоміст". Це проект бібліотеки-філії №3 Херсонської ЦБС «Молодіжна відеолабораторія», який представила бібліотекар юнацького абонементу Натавля Ткачова 
Колектив цієї бібліотеки отримав грамоту за інноваційний підхід у роботі із творчою молоддю.


Цього року програма  ярмарку була більш розширеною. 

Другою складовою стало підведення підсумків інтернет-проекту «Книга мандрує Херсонщиною: буккроссинг на Херсонщині» платформою якого стала одноіменна група у соціальній мережі Facebook.
Від ІІ фестивалю в Каховці до ІІІ фестивалю в Білозерці поетична збірка Василя Загороднюка «Формула Сократа» мандрувала бібліотеками Херсонщини і зустрічалася із молоддю. Вона була учасницею поетичних фієст, дегустацій, поетичних смакувань, вook-вояжів, акції «Книга мандрує автобусом», стала зіркою херсонського телеканалу ВТВ, відпочивала на березі Чорного моря…



 За креативність та творчий підхід щодо участі у цьому проекті відзнаку і привітання від автора збірки - Василя Загороднюка отримала Скадовська центральна районна бібліотека, юнацький відділ – за чудову зустріч з читачами у місті курортіна березі Чорного моря.


І на самкінець ярмарку було презентовано новий інтернет-проект «Бібліовіночок Кобзарю», платформою для якого стане створення одноіменної групи в соціальній мережі Facebook.   Методичне керівництво яким та інформаційна підтримка буде здійснюватися також за допомогою блогу науково-методичного відділу ОБЮ ім..Б.Лавреньова. Підсумки проекту планується підвести на обласному семінарі у травні-червні 2013 року. 



Фестиваль єднає друзів книги та читання!!!



 До нової зустрічі на наступному фестивалі...

Телесюжет ТРК "Скіфія"про фестиваль див. тут;

Фото Валентини Моісеєвої - бібліотекаря І категорії
 відділу мистецтв ОБЮ ім. Б.Лавреньова

Немає коментарів :

Дописати коментар