"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

середу, 12 березня 2014 р.

День PRофі-спілкування, або зустріч в літературно-бібліографічній студії..

Що може бути кращим для професіоналів, ніж спілкування та обмін досвідом.

Приємним та інформаційно-насиченим видалися літературно-бібліографічні студії, на яких я побувала разом із колегою сьогодні в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара.


На початку ми поринули в світ поезії Срібного століття. А допоміг нам в цьому бібліографічний огляд бібліотекаря відділу рідкісних та цінних видань Олени Петренко під назвою «Звуковий автограф поетів Срібного століття…»


Протягом огляду ми не тільки змогли почути поезію Маяковського, Єсеніна, Ахматової, Буніна та Мандельштама в авторському виконанні (до нашої уваги були представлені звукові архіви) але й дізналися невідомі сторінки їх біографії. Наприклад те, що дід Маяковського був козаком і народився у Бериславі Херсонської області. 



Гарною ілюстрацією стало звучання поезії у виконанні учнів Херсонського училища культури. Особливо вразив вірш «Сказка про красную шапочку» Маяковського  у виконанні Володимира Мішукова. Таке собі маленьке театральне декламування…у стилі а-ля Володимир Маяковський.. 


Не менш цікавою, а головне корисною стала консультація «Критерії оцінки достовірності інформації в Інтернеті» провідного бібліографа інформаційно-бібліографічного відділу  Лілії  Віжічаніної, яка добавила у нашу професійну скарбничку немало професійних бібліотечних «штучок» щодо ІТ технологій та роботі у Всесвітній мережі Інтернет. 




А ще корисно було познайомитися з новою книжковою продукцією місцевого видавництва «Наддніпряночка». Редактор видавництва - Юлія Майнер познайомила з новим виданням «Херсонские истории, предания и были. ХVІІІ в.» В. Хмеля, а також з альбомом на допомогу вчителям-краєзнавцям «Відомі особистост в історії Херсонщини. ХVІІІ ст..». 







Продовжився наш день профі-спілкування екскурсією по бібліотеці. Як завжди цікаві незвичні виставки картин та чудернацьких інсталяцій.. 






 І насамкінець, Шевченківське свято «Провісник долі України» до 200 річчя від дня народження Тараса Шевченка. Вразили і запам’яталися чарівні звуки бандури у виконанні ансамблю бандуристок Херсонської музичної школи №3, Шевченкової молитви у виконанні дитячого ансамблю «Козачата». А ще звертання до молоді лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка херсонського поета та художника Анатолія Кичинського про наслідування заповітам Тараса.













зав. НМВ Тарадименко І.І.

Немає коментарів :

Дописати коментар