"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 17 червня 2014 р.

Книжковий острів на планеті літо...


Ну ось і настало довгоочікуване ЛІТО


А мені згадалося, як лютневого засніженого дня,  я перечитували річні звіти колег і натрапила на цікаву інформацію у звіті КЗ «Великоолександрівська РЦБС за 2013 рік». Хочу навести уривок:

 «Сезоном полювання на читачів» жартома називають бібліотечні працівники  літні канікули.




 І не просто допомагають вихователям організовувати дозвілля у пришкільних таборах та в дитячому оздоровчому таборі «Орлятко»,  а знаходять справжніх прихильників бібліотеки, книги, молодіжних періодичних видань, нової інформації. 
Літній сезон – 2013 об’єднав всі літні заходи під назвою «І все – таки ми книгогризи!». До відкриття сезону було підготовлено цикл книжкових виставок «Час. Книга. Молодь», де було представлено і нові надходження для молоді, і книги  що користуються великим попитом серед читачів, і книги, які бібліотечним працівникам хотілося б порекомендувати молоді. В організації виставки брали участь найактивніші читачі юнацької кафедри. 
У червні місяці проведено близько 10 екскурсій працівниками центральної районної бібліотеки, як для молоді селища, так і для окремих груп школярів, які приїздили з сіл району. При оздоровчому таборі «Орлятко» організували літній майданчик «Це цікаво знати!» - тут всі бажаючі могли поспілкуватись з бібліотечними працівниками, замовити книгу, почитати журнали та газети, взяти участь у вікторинах, конкурсах, змаганнях. 
Аналогічні заходи проводились і для тих школярів, що відвідували пришкільні оздоровчі табори школи №1 та №2. Для цієї ж аудиторії підготували акцію «Запрошує літній читальний зал» (книги, газети, журнали читали в зручних місцях «під відкритим небом» - на спортивних майданчиках, в паркових алеях і т.д.) та акцію «Прочитав – передай іншому» (діти приносили з дому власні прочитані книги, журнали, газети і рекомендували їх своїм товаришам). 

«Сезон полювання» вийшов вдалим – до бібліотеки за літні місяці записалось близько тридцяти нових читачів, дуже частими гостями юнацької кафедри стали близько ста вже записаних старшокласників, а боржників, після проведеної роботи,  не було взагалі."

І якось стало тепло на душі від усвідомлення того, наскільки затребуваними стали наші бібліотеки. І, насамперед влітку.  А ще декілька років тому, влітку в бібліотеках була загалом тиша…

   Ось нарешті і прийшло ЛІТО - 2014! А з ним  канікули, пустощі і розваги, за якими діти геть забувають, що отримали чималенький список книг для  читання влітку. 
 І тут на допомогу знову прийшли бібліотеки, які влітку перетворюються на «паркові», «бібліотеки на галявині», «бібліотеки open air», кіно та спортивні майданчики. А взагалі - це місце, де гамірно, весело, де можна перевтілитися у свого найулюбленішого героя, позмагатися, помандрувати у часі. таа просторі. 
Де «Кінодроми» пропонують незабутні зустрічі з героями екранізованих книг, перегляд пізнавальних і цікавих фільмів та мультфільмів. І все це, завдяки вдало організованим літнім бібліотечним програмам, до яких входять саме інтерактивні заходи для дітей, юнацтва та молоді. 


  • «Літо з книгою і бібліотекою»
  • «Літні канікули з книгою і бібліотекою»
  • «Ключі від книжкового літа»
  • «Книжковий острів на планеті літо»
  • «Відпочиваємо,  літо вітаємо, про читання не забуваємо» ...

Читачі відпочивають і про читання не забувають...

А в нагоді їм бібліотеки можуть зробити такі собі книжкові дефіле, в яких можна представити як книги так і періодичні видання на різні смаки для різних категорій читачів. Книжкові виставки, які пропонують читання на будь які смаки для відпочинку: 

  • "Обираємо книги у відпустку"
  • "Пакуємо валізи в літо".
А чому б у кінці червня до Дня молоді не провести книжковий фестиваль "Молодь. Літо. Книга. Др@йв"




3 коментарі :

  1. Коллеги! Принимайте блогерскую награду – Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности: http://misto-muz.blogspot.com/2014/06/liebster-blog-award.html

    ВідповістиВидалити
  2. Доброго дня, колеги! Нагороджуємо Вас блоґерською нагородою - Liebster Blog Award! Якщо у вас є час та бажання – приєднуйтеся до блоґерської естафети. Подробиці - на нашому блозі - http://xobd-news.blogspot.com/2014/06/liebster-blog-award-5.html

    ВідповістиВидалити
  3. Бог троицу любит - от меня тоже Liebster Blog Award! Успехов! http://biblioobzor.blogspot.com/2014/06/blog-post_26.html

    ВідповістиВидалити