"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Професійні посиденьки

Так швидко плине час… Вже й літо залишилося позаду  і пора літніх відпусток..
Тож з початком навчального року розпочалися  заняття професійного навчання у «Клубі професіоналів» нашої бібліотеки. 

11 вересня 2014 року відбулися такі собі «професійні посиденьки», на яких команда Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова у складі заступника директора з основної діяльності Ігнатової Тетяни Федорівни, завідуюючої науково-методичного відділу Тарадименко Ірини Іванівни, завідуюючої сектору соціокультурної діяльності Коваль Юлії Анатоліївни та провідного методиста науково-методичного відділу Козаченко Ольги Олександрівни згадувала про свої мандри до столиці у самий розпал літа.

Мандри не просто для розваги, а на ІV Ярмарок бібліотечних інновацій 2014 - "Сучасна бібліотека: міст ваш!", який відбувся  у Києві 24 липня 2014 року у НСК «Олімпійський».

   Ольга Козаченко у своєму інформ-релізі «TAL-2: фінальна конференція» дала короткий звіт про своє навчання протягом 11 днів у команді 30 бібліотечних професіоналів з усіх куточків України в рамках проекту «Сучасний бібліотекар – 2»  програми Bibliomist.  Кожен  з  днів якого був насичений зустрічами,  тренінгами, знайомствами з новими  ІТ технологіями,  екскурсіями, відкриттями  та проведенням майстер-класів  на Ярмарку.  І закінчила вона свій виступ показом відеоролика, який було створено її командою протягом навчання . 



Тетяна  Ігнатова  розповіла коротко про враження від Ярмарку,  а саме:  конкурс «Супер-бібліотекар», секції «Як подолати виклики, що стоять перед бібліотеками», «Як визначити та показати соціально-економічну цінність бібліотеки» та  презентацію курсів дистанційного навчання для бібліотекарів.

Юлія Коваль поділилася враженнями від участі у проведенні секції «Як подолати виклики, що стоять перед бібліотеками» та майстер класах  «ІТ - експрес» від випускників програми «Сучасний бібліотекар». 
Ірина Тарадименко поділилася своїми враженнями від участі у секції «Піар- жахастики» та конкурсу постерів.
Сподіваюсь, що на цих «професійних посиденьках»  колеги дізналися чимало цікавого, і безперечно поповнили новими ідеями свої «професійні валізи». 



Ірина Тарадименко - зав. НМВ 
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва
 ім. Б.Лавреньова


Немає коментарів :

Дописати коментар