"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 14 червня 2016 р.

Фест 2016: Ярмарок інноваційних бібліотечних ідей

Традиційно на Фестивалі молодіжного читання та права «Відкрий свою книгу», зустрічаються бібліотечні працівники з різних куточків Херсонщини.
Цьогоріч їх зустрічала мальовнича Чаплинка.

І як завжди одна з локацій була присвячена інноваційним бібліотечним проектам щодо просування читання.

В цьому році на розгляд оргкомітету надійшло 16 проектів з 13 районів: Бериславського, Білозерського, Великоолександрівського, Голопристанського, Горностаївського, Іванівського, Каланчацького, Каховського, Новокаховського,  Новотроїцького, Нижньосірогозького, Скадовського, Чаплинського та міста Херсон. 

В своїх проектах бібліотекарі розкривають актуалізацію важливих тем через книгу та читання. Так в різних районах молодь відкривала для себе книги з: екології, права, краєзнавства, патріотизму, вивчали творчість Івана Франка та Агати Крісті, відкривали англомовну та сучасну українську книгу. 

П´ять з надісланих проектів, присвячені правовій тематиці. А декілька проектів були зроблені за, так званим, 3D форматом, тобто включали в себе одразу 3 актуальні теми.

Проекти зроблені в форматі PowerPoint, відеоформаті та у вигляді цифрових історій.

Під час Ярмарку інноваційних бібліотечних ідей були презентовані 7 кращих проектів.

Завідувач науково-методичним відділом Ірина Іванівна Тарадименко запросила всіх присутніх на Ярмарку за допомогою чарівної квітки з різнокольоровими пелюстками та телепортації відвідати різні райони та дізнатися про їх роботу з молоддю.

Нагороди розподілилися наступним чином:


Дипломом нагороджено колектив відділу обслуговування юнацтва центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки за створення та реалізацію проекту «Тандем з книгою: бібліотека + молодь».

Присутні занурилися в життя літературної студії «Блокнот», учасники якої зустрічаються з шанованими майстрами слова, пробують себе в поезії та прозі, презентують себе та обмінюються думками і вже мають певні досягнення.



Дипломом нагороджено колектив центральної районної бібліотеки комунального закладу «Чаплинська ЦБС» за створення та реалізацію проекту «Україна понад усе!».
 
З книжкової вежі під вікритим небом дегустуючи літературне асорті і складаючи в літературний портфель молоді люди Чаплинського району знайомляться з сучасною українською книгою та формують у собі свідомого громадянина України.

 

Дипломом нагороджено колектив центральної районної бібліотеки Каланчацької ЦБС за створення та реалізацію проекту «Поділись любов´ю до України».
 
Колеги з Каланчацької книгозбірні в проекті використали формат 3D, який включав факти про Україну, бібліотечні заходи та статті Конституції, які розкривають особливості кожного регіону України. А інтерактивна гра, якою вони розпочали свою презентацію дозволили кожному відчути себе на їх цікавих заходах.



Окрему нагороду від Головного теріторіального управління юстиції в Херсонській області отримав колектив центральної районної бібліотеки КУ «Великоолександрівська РЦБС» за створення та реалізацію проекту «Кожен має право на життя».

Створений у вигляді цифрової історії, проект нікого не залишив байдужим. Це історія дівчинки, яка завдяки бібліотеці, обрала здорове суспільство, а допоміг їй в цьому кіноклуб з прав людини Docudays UA.
 

Грамотою за створення та реалізацію проекту «AKTIVE +» нагороджено колектив центральної районної бібліотеки комунального закладу «Скадовська ЦБС».

 
Молодіжний клуб «AKTIVE +» створений для всебічного розвитку, цікавого та корисного дозвілля молоді, спільних справ та спілкування. Найголовніше, що молоді люди самі обирають те, чим хочуть займатись, що хочуть робити і про що дізнаватися, а бібліотекарі їм в цьому допомагають.



Грамотою нагороджено колектив комунальної установи «Каховська районна об´єднана бібліотека ім. М.І. Братана» за створення та реалізацію проекту «Агата Крісті відпочиває…».
 
В проекті об´єднані популяризація англійської мови та літератури, сучасний погляд на творчість Агати Крісті та вивчення юридичної літератури. І все це представлено в театралізованому відеосюжеті молодими людьми.


Грамотою нагороджено колектив коммунального закладу «Білозерська районна бібліотека ім.П.Григоренка» за створення та реалізацію проекту «Війну любов здолає».

 
Їх театралізована презентація у вигляді діалогу війни та любові не залишила байдужих. Проект сприяє вихованню активної життєвої позиції у молоді району, формує почуття патріотизму та національної гідності, популяризує сучасну літературу про сучасних Героїв нашої країни.

 

Всі учасники Ярмарку відзначили більш високий рівень презентацій проектів порівняно з попереднім роком, адже кожен відвідуючи такі заходи, переймає для себе найкращий досвід.
Сподіваємось, що й надалі відчуватиметься позитивний вплив Ярмарку інноваційних бібліотечних ідей на бібліотечні проекти.

Немає коментарів :

Дописати коментар