"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 10 травня 2018 р.

#TMK-2018: бібліотечні новини з регіонів Херсонщини. Дубль 3

Херсонська ЦБС
Бібліотека - філія сімейного читання 1 
Серед заходів для молоді саме ті, що присвячувалися творчості Вільяма Шекспіра. На бесіду з молоддю надихнули романтичні Ромео і Джульєтта. Чи знає сучасна молодь правила поведінки, етикету так, як знали їх у давні часи? На всяк випадок, працівники бібліотеки склали пам`ятку "30 правил етикету на всі випадки життя" і вручили її не тільки старшокласникам, а й поліцейським, які пообіцяли обов`язково завітати на гостини до бібліотеки. Протягом дня молодь може ознайомитись з переглядом літератури "Шекспір - сучасний, величний, недосяжний".

Бібліотека-філія 3 

Ох, нелегко долати вежі, особливо якщо для цього треба прочитати купу книжок, знати творчість письменників різних епох та народів! Але юним друзям цієї книгозбірні будь-які висоти не страшні, адже вони - читачі бібліотеки і значить всі знання світу в їхніх руках! 
«А ви здолали вже свою книжкову вежу ? Розпочніть рух у гору під час Тижня молодіжної книги? Тож, приєднуйтесь», закликали вони своїх ровесників і не тільки…
«Що читає та що думає наш читач про сучасну книгу?». Відповідь на це питання спробували з'ясувати під час читацького слему . "Читайте багато! Це розвиває і вчить думати!"- радять Ілля, Мілада, Ліза , Настя та великий колектив юнацтва бібліотеки.


Бібліотека-філія №6 організувала для  молодих користувачів хіт-парад нових книг «Важливий відбір».
Найновіші надходження творів відомих українських та зарубіжних письменників – приємна подія для вибагливих шукачів захопливих пригод.
Нові книги С. Жадана, А. Багряної, М. Кідрука, С. та М. Дяченків, Ю.Винничука, Л. Дереша та ін. письменників приваблюють і юнаків, і дівчат, що стежать за черговими виданнями сучасних авторів.

Бібліотекарі запросили на інтелектуальні змагання студентів Херсонського політехнічного коледжу, граючись у літературний футбол «Читай та вигравай!». Учасники показали високий рівень ерудиції з української та світової літератури, намагалися гідно представити свою команду. Гра захопила аудиторію емоційним азартом і, як не дивно, лідирувала переважна більшість дівчат, яким імпровізований футбол припав до смаку. «Книгознавці» та «Бібліомани» вправно «забивали» одне одному «голи» та 
вболівали за першість своїх команд.




Бібліотека-філія 11 


Під час акції СТОП-КАДР  "Читаю - і нехай увесь світ зачекає!" найактивніші читачки бібліотеки розповіли працівникам бібліотеки про книги, які читають зараз. До списку потрапили: С. Кінг "Сяйво", Д. Кіз "Квіти для Елджернона", Л. Дашвар "Мати все", С. Талан "Коли ти поруч" та С. Майєр "Гостя". І все це супроводжувалось щирими усмішками і позитивним настрєм!!!




Бібліотека-філія №13 запросила старшокласників ЗОШ № 34 на зустріч з молодими херсонськими поетами – Дмитром Плотніковим, Зоєю Щербініною, Веронікою Єпіфанцевою та Анастасією Завгородньою.
Гості дізналися про минуле і сьогодення Херсонщини поетичної. Зокрема, про видатного поета М.І.Братана, на честь якого проводиться міський літературний конкурс, ініційований Херсонським управлінням культури та Херсонською централізованою бібліотечною системою. До речі, присутні на зустрічі поети Дмитро Плотніков та Зоя Щербініна вже двічі ставали переможцями цього престижного конкурсу.
Проте, кожен з молодих поетів мав щасливу нагоду розкрити перед глядачами грані свого поетичного таланту. Філософська лірика від Дмитра та Зої, патріотично-громадянська поезія від Вероніки і життєва поетична правда від Анастасії не залишили байдужими нікого. 


А родзинкою #ТМК2018 стала акція  “Українські літературні вибори”.
Протягом тижня читачі могли віддати свій голос за улюбленого українського письменника, опустивши бюлетень у виборчу скриньку. А бібліотекарі з нетерпінням чекали, хто ж найпопулярніший письменник серед молоді їх бібліотеки. Можливо, це Дара Корній з її неймовірними світами української міфології? Або Андрій Кокотюха, Люко Дашвар, Володимир Лис, Ірен Роздобудько, Любко Дереш, кожний з яких створив власний оригінальний книжковий світ?

Оприлюднили результати читацького голосування на закритті ТМК2018 запрошені молоді херсонські поети: більше 30% голосів набрала Ірен Роздобудько, твори якої є найпопулярнішими серед читаючої молоді нашої бібліотеки.

Бібліотека-філія № 23 ім. І. Багряного 

Протягом Дня "краєзнавчих пазлів" юні користувачі бібліотеки мали можливість дізнатися про долю родини Фальц-Фейнів, взяти активну участь у грі-вікторині "Асканія-Нова" - природне диво України". Інші пазли-заходи відкривали для них світ відомої краянки, науковця-літературознавця Таїсії Щерби: перегляд-бенефіс "Я листочок на дереві роду" (до 75-річчя з дня народження) та знайомили з книжковими новинками поетів Херсонщини на поетичний колажі "Рапсодія Таврійського краю". Останнім пазлом став  флешмоб "Читання - твій вибір!" в якому взяли участь активні користувачі бібліотеки.

Комишанська бібліотека-філія



В межах ТМК2018  у книгозбірні відбувались справжні пристрасті, а точніше - "Шекспірівські пристрасті". Цього дня читачі юнацького віку поринули у заплутані та романтичні пригоди, створені видатним письменником Великобританії В. Шекспіром.







А, завдяки неперевершеній творчості українського письменника Михайла Старицького молоді користувачі  показали свої акторські таланти під час інсценування уривків із відомих творів автора. А чого тільки вартує читання книги на свіжому повітрі та ще й в чудовій, дружній компанії під час закриття ТМК2018. Молодь закликає: «Люди, читайте на природі. Це так класно!







Немає коментарів :

Дописати коментар