"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 8 травня 2018 р.

#TMK-2018: бібліотечні новини з регіонів Херсонщини. Дубль 2

Н-Троїцька ЦБС

Тиждень молодіжної книги Новотроїцька центральна районна бібліотека розпочала флешмобом «Ви ще не читаєте, тоді ми йдемо до Вас». Протягом ТМК2018 відбувалось чимало заходівяк в центральній так і в сільських біббліотеках, а саме:
Книжкова магія: «Книжкове ворожіння» вийшло веселим та захоплюючим.

Поетичний релакс Олени Олійник з  учнями 9-10 –х класів Новотроїцької ЗОШ №1  відбувся в парковій зоні селища. Учні дізнались про творчий шлях Олени Миколаївни. Дійсно, ця жінка талановита буквально у всьому – в роботі, творчості, дружбі, любові. В цій українській берегині вдало поєднались і врода і вдача. А творчість Олени Олійник – це таємниця, як таємницею є краса, кохання, віра. Звідки у цієї скромної тендітної жінки такий поетичний дар? Мабуть це талант. Бо без нього немає поета, письменника. А ще це величезна праця, адже поетичний рядок, як цеглина у будівлю повинна лягти, одне – єдине слово з тисячі подібних, без якого ця будівля видаватиметься жалюгідною халупою, а не прекрасним палацом. Олена Миколаївна залюбки спілкувалася з учнями читала свої вірші, які заставили учнів заглибитися у світ таємничого і невіданого поетичного слова. 



бібліофреш «Хіт парад нових книг». Відвідувачам бібліотеки сьогодні дозволили відвідати відділ обробки та інвентаризації бібліотечного фонду. Редактор цього відділу Ольга Желязкова розповіла відвідувачам про процес обробки та розподілу літератури. Також ознайомила з новою літературою, що надійшла в бібліотеку за державною програмою «Українська книга». Відвідувачі із задоволенням спостерігали за шляхом книги, яка скоро надійде у відділ обслуговування.
Олександрівська сільська бібліотека


бібліофреш «Будь в тренді!читай українське!» на якому насолоджувались творчістю сучасних українських письменників : Сергія Жадана, Ліни Костенко, Марини та Сергія Дяченків, Дари Корній та інших. Поповнити свій інформаційний багаж цінителя сучасної української літератури можна була, познайомившись із книжково-ілюстративною виставкою«Популярні твори сучасних українських письменників».



Горностаївська сільська бібліотека

бібліофреш «Модна фішка-сучасна книжка» на якому смакували літературу в жанрі фантастика.









Подовська сільська бібліотека 
літературний брейн-ринг «Книга – друг і порадник» між учнями 9 -11- х класів місцевої школи.





Сергіївська сільська бібліотека 

літературні news «Українська художня книга» відкрили молоді нових вітчизняних авторів художньої літератури.
В день читацьких витівок відбулася приємна несподіванка для відвідувачів бібліотеки. Бібліотекар запропонувала відвідувачам сніданок з книгою «Почитай до кави». Читачі з задоволенням провели час в бібліотеці.
А учнів 11 класу запросили на book-пікнік: «Читати-круто!», де відпочивали та знайомились з романами Марини та Сергія Дяченків «Варан», Юрія Мушкетика «Останній гетьман» та  Валентина Чемериса »Орден на любов».
Протягом тижня в бібліотеці проходила акція «Вільна книжкова шафа». Бібліотекар запропонувала звільнити книги з особистих домашніх бібліотек від марного стояння на полицях і запропонувати іншим читачам.

КЗ «Скадовська ЦБС»

Вулична акція «Бібліотек@ твого міста» у ході якої бібліотекарі ознайомили  молодь міста з послугами, які надають   книгозбірні  Скадовська, а також розповіли про користь та переваги читання в наш інформаційний час. Кожному з учасників на згадку про зустріч було вручено рекламні матеріали, барвисті книжкові закладинки з інформацією про найпопулярніші молодіжні видання та тематичні календарики. Тепла, сонячна погода сприяла продуктивному спілкуванню та гарному настрою. 



Далі буде...


Немає коментарів :

Дописати коментар