"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 13 вересня 2022 р.

Бібліотеки Херсонщини і війна: Дубль 2. Лавреньовка



24 лютого 2022 року – страшний чорний день… Росія розпочала повномасштабну війну проти України, називаючи лицемірно це спецоперацією. І життя раптом стало на паузу…

Херсон і Херсонщина опинились в окупації.

Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова призупинила фізичне обслуговування своїх користувачів і перейшла на режим онлайн. Але незабаром в цілях безпеки вимушена була призупинити і цей вид діяльності.

Через декілька місяців було окуповане і приміщення книгозбірні. Але бібліотека – не тільки приміщення, це великий колектив однодумців, справжніх патріотів України, свого міста, своєї професії, відданих бібліотечній справі і своїм користувачам: учням шкіл, студентам, викладачам і вихователям, творчим людям, всім тим, з ким довгі роки тісно співпрацювала.. І наша мета на сьогодні не залишати своєї професійної діяльності і своїх користувачів, де б вони не знаходились. 

А тому, з початком нового навчального року ми продовжили свою діяльність в режимі онлайн. Відновили наявні і створили нові вебресурси, організовуємо і проводимо нові онлайн заходи для наших користувачів. Ми впевнені в тому, що потрібні юнацтву та молоді саме в таких умовах. 

Наша нова бібліотечна сторінка у Фейсбук див. тут 

1 вересня працівники бібліотеки запросили на перші онлайн уроки для учнів херсонських шкіл: «Україна - країна незламних людей» та «Ми – українці: честь і слава незламним!», продовжуються заходи в клубах за інтересами, підтримується комунікація із творчими людьми Херсона, які змушені виїхати з Херсона. З цікавими замальовками про їх творчість в евакуації можна познайомитись на бібліотечному блозі «КраєЗнавець» у рубриці «Відкриваємо в собі таланти» 


Не забуваємо про наших шановних херсонських літераторів, слідкуємо за їх діяльністю, оновлюємо ресурс Літературна мапа Херсонщини 




В наших планах - продовження проєкту «Школа подружнього життя», дівочого клубу «Камея». центру соціально-психологічної  та правової підтримки  молоді та ін.
Попереду безліч цікавих онлайн заходів, онлайн зустрічей, цікавих інфоприводів та інших заходів нашої книгозбірні.
Про основні новини книгозбірні можна дізнатись на нашому сайті 

Далі буде...


Немає коментарів :

Дописати коментар