"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 10 вересня 2019 р.

Бібліотечні цікавинки для молоді в книгозбірнях Херсонщини: літо 2019




Літо – пора відпочинку. Але ж робота бібліотек не зупиняється… Протягом літа «бібліотечні феї» пропонують своїм молодим користувачам безліч цікавої інформації для відпочинку та захоплюючих заходів.






Херсонська ЦБС
Бібліотека-Філія №23 ім. І.Багряного організувала для молоді захоплюючий квест "Подорож Країною Казок та Пригод" в UrbanCAD, а це: відпочинок на свіжому повітрі, активне переміщення по локаціям, логічні та інтелектуальні завдання тощо. Під час мандрів зоною пригод учасників квесту супроводжували досвідчений Сталкер, Червона Шапка 200 років потому і Казковий Майстер-шеф.




Учасники, які найбільш креативно, нестандартно та з гумором вирішували завдання, отримали заслужену перемогу та нагороди (лавровий вінок переможця, книги, магніт). 
Гра завершилася "Літературним чаюванням", під час якого учасники заходу мали змогу не тільки поласувати-пригоститись різноманітними смаколиками від Карлсона, Віллі Вонка та інших книжкових персонажів, а й обмінятися враженнями від квесту та просто відпочити у колі друзів та поспілкуватися досхочу.


Читати = відпочивати? А чому б і ні? Що читати в середині липня, — для того, щоб рефлексувати, пізнавати і відпочивати? Вирішувати читачам, з якої книги починати. Головне ПОЧАТИ, а для цього бібліотекарі пропонують молоді книжкову виставку «Літо з книгою – супер!».


Що треба зробити, якщо вже дуже втомився? Звісно, полежати на дивані, поспати більше ніж завжди. 
Бібліотекарі підібрали інформацію про сучасний відпочинок молоді і об’єднали її у естафету веб-порад під назвою «Корисне дозвілля – запорука успіху!». Тож студенти Херсонського вищого училища фізичної культури мали змогу обирати з найрізноманітніших (і найекстремальніших!) видів відпочинку.




На юнацькому абонементі привертає увагу молоді краєзнавча виставка «Під краєзнавчим абажуром». На ній представлені книги відомих письменників та поетів Херсонщини. А розділі «Літературний хронограф» представлено двома ювілярами - Тютюнник Алла Миколаївна - 70 років та Каляка Микола Михайлович - 90 років від дня народження. З цієї нагоди були виготовлені цікаві буклети про життя та творчість письменників. 




КУ «Великоолександрівська РЦБС»


Програмою літніх читань для молоді в центральній бібліотеці «Пізнай світ через книгу» було передбачено огляд новинок, проведення заходів для урізноманітнення літнього відпочинку.
Протягом літа користувачів бібліотеки приваблювали також яскраві та цікаві книжкові виставки: виставка-колаж «Молодіжний стиль життя», виставка-інсталяція «Кохаю, читаю, бажаю».





КУ "Великоолександрівська РЦБС" приєдналася до спільного проекту Українського культурного фонду та ХОБЮ іМ. Б.А. Лареньова - літературний тур Херсонщиною під назвою "Книгомандри". Велика Олександрівка чекає на зустріч з іменитими літераторами. А для того щоб познайомити своїх читачів із творчістю письменників-учасників туру в книгозбірні організували одноїменну книжково-ілюстративну виставку-рекламу.







Напередодні державних свят: Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України в бібліотеці для молодих користувачів оформлено виставку-інсталяцію  «Роман про Батьківщину». 

Немає коментарів :

Дописати коментар