"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 24 березня 2020 р.

Всі в онлайн

У зв’язку з обставинами, які від нас не залежать, ми – бібліотекарі наразі вимушені закрити двері для читачів.
Доцільно використати цей час аби підвищити свою професійну майстерність та пройти онлайн навчання.

Зібрали для вас сервіси, де можна це зробити.

Онлайн-курс для вашого професійного розвитку «Бібліотека – відкритий публічний простір», створений за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.
Курс орієнтований на працівників невеликих бібліотек (міських, районних, сільських), які щиро прагнуть зробити свою бібліотеку сучасною і відкритою для різних категорій користувачів.
Курс складається з 5-ти основних тем:
1. Бібліотека як система: сучасне призначення бібліотек, основні складові – приміщення, ІТ, традиційні та нові послуги; хто такий сервісний бібліотекар, навчання для бібліотекарів.
2. Бібліотека як простір: маленькі ідеї для великих змін, еко-бібліотека, стандарти та новий дизайн, приклади успішних дизайнерських рішень.
3. Бібліотека - доступ до інформації та знань: друковані та електронні видання; джерела для отримання якісних новин, освіти та розвитку, офіційної інформації; підтримка академічної доброчесності та інтелектуальне дозвілля.
4. Бібліотека - місце зустрічей: традиції та новації, що таке «третє місце» та як створити у ньому комфорт і затишок, як провести подію в бібліотеці, як залучити друзів та волонтерів.
5. Бібліотека - адвокація та комунікація: як комунікувати про себе світу (ключові повідомлення, ЗМІ та цифрові комунікації), що таке адвокаційна кампанія та як її проводити.
Безкоштовно
З отриманням сертифікатів
Потрібна реєстрація 

«Дія. Цифрова освіта» нещодавно запущений сервіс для навчання цифровій грамотності. Хто ще не встиг пройти навчання – саме час скористатися. 
Сайт містить навчання за такими розділами: 
Базові цифрові навички, 
Цифрові навички для вчителів, 
Карантин: онлайн-сервіси для вчителів, 
Безпека дітей в інтернеті, 
Смартфон для батьків. 
Бібліотекарям, які працюють з користувачами всіх вікових категорій доцільно пройти навчання за всіма розділами. 
Безкоштовно
З отриманням сертифікатів
Підтвердження особи за номером телефону. 

PROMETHEUS Найкращі онлайн-курси України та світу 
Має цикли курсів – англійська мова, аналіз даних, громадянська освіта, освіта сучасного вчителя, підприємництво тощо, а також окремі курси різноманітної тематики (медіа грамотність, протидія булінгу, інформаційні війни, гендерна рівність, візуалізація даних тощо).  
Безкоштовно
З отриманням сертифікатів
Потрібна реєстрація 

Відеолекторій WiseCow готові курси 
На сайті 9 розділів: література, кіно, мистецтво, музика, журналістика, театр, історія, мода та соціум, а також розділ «Міста» — карта соціальних ініціатив України та афіша подій. У кожному з розділів планується по 10 курсів. Кожен курс у свою чергу вміщує 10 відео та 10 додаткових матеріалів.
Безкоштовно
Без отримання сертифікатів
Не потрібна реєстрація 

Дистанційний навчальний курс «Медіаграмотність для громадян» 
Метою курсу є надання базових знань у сфері медіа, ознайомлення громадян з найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропагандою, а також надання базових інструментів перевірки інформації та критичного мислення.
На сайті крім цього є гра «Медіаграмотна місія». «Фабрика брехні заполонила твоє місто пропагандою, маніпуляціями, дезінформацією та фейками. Врятуй населення від цього шкідливого інформаційного впливу та зупини фабрику. Тільки знання та критичне мислення допоможуть тобі в цьому».  
Безкоштовно
З отриманням сертифікату

Реєстрація не потрібна

#Залишайтесявдома та проведіть карантин з користю для фахового зростання 

Далі буде… 
Козаченко Ольга
головний методист науково-методичного відділу 
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім..Б.А.Лавреньова

Немає коментарів :

Дописати коментар