"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

середу, 4 листопада 2020 р.

Технологія бібліотечних квестів: методичні рекомендації

 Фахівці Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова разом з КВНЗ "Херсонська академія неперервної освіти" розробили методичні рекомендації "Технологія бібліотечних квестів у контексті сучасного освітнього простору".

Квест зайняв особливе місце серед новітніх інтерактивних форм роботи з молоддю. Адже його можна використовувати як для навчання, так і для дозвілля. Ця ігрова форма має багато можливих варіантів використання і численні переваги відносно інших форм масової роботи.

В першому розділі "Методика організації бібліотечних квестів" розглянуто переваги використання квестів та види квестів.

В другому розділі "Технологія організації бібліотечного квесту"  представлені етапи підготовки квесту, організація локацій, підготовка завдань, написання сценарію. А також покроково розписане проведення квесту.

Третій розділ "Розробки тематичних бібліотечних квестів" вміщує низку бібліотечних квестів, розроблених фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова, які успішно апробовані з учнівською та студентською молоддю різних вікових категорій, а саме: "Подорож океаном Інформації", "Невідома відома Херсонщина" та "Булгаков land".

Також в рекомендаціях вміщено список літератури на допомогу вивченню цієї теми та організації квестів.

Рекомендації будуть корисними для методистів бібліотечних фондів, бібліотекарів закладів освіти, фахівців, які працюють з молоддю, студентам навчальних закладів спеціальності «Бібліотекознавство».

Познайомитися та завантажити методичні рекомендації можна на сайті Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова.

Немає коментарів :

Дописати коментар