"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 2 лютого 2023 р.

"Смачне" просування читання

Дуже часто в бібліотечних формах заходів з просування читання використовуються назви пов'язані з їжею та кулінарією. Мабуть через те, що приємне читання асоціюється зі смакуванням.

Саме про ці форми і піде мова.

Найчастіше бібліотеки використовують: літературне кавування чи чаювання, літературні/книжкові смаколики, літературні кав'ярні, сніданки та дегустації.

Вашим читачам-літературним гурманам ви можете запропонувати відвідати книжковий обід, меню якого присвятити різним жанрам. Перша страва - пригодницький суп. Друга - детективне рагу. Закуска з фентезі. На десерт можна подати любовні романи. Додайте на ваш смак страву від шеф-кухаря.

Використання назв блюд розбавить ваше меню. Так можна "пригощати" відвідувачів книжковою сальсою (від ісп. соус), поетичними тарталетками, в зимовий період - літературним глінтвейном, влітку - фрешем.

Іноді заходи, які знайомлять з роботою бібліотеки, називають бібліотечною кухнею, а бібліотекаря - шеф-кухарем.  

Книжкові ласощі, лагоминки, пундики, родзинки, тістечка, цукерки; гарячі пиріжечки; літературне частування.  

В нагоді при підготовці тематичних заходів може стати цікавий ресурс про їжу, культуру та культуру їжі https://yizhakultura.com/

2 коментарі :