"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 21 березня 2016 р.

Франко-квест: враження методиста

В рік Івана Франка бібліотекарі докладають багато зусиль до популяризації цієї відомої особистості, видатного письменника та громадського діяча в молодіжному середовищі.
В бібліотеці-філії №13 Херсонської ЦБС відбувалися поетично-музикальна композиція «Тричі мені являлася любов...», бібліотека-філія №6 провела літературну світлицю «Я син народа, що вгору йде». Заходи триватимуть протягом року і висвітлюються в групі «Навколо портрета Каменяра» в соціальній мережі Facebook.

В Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім.Б.Лавреньова до Всеукраїнського дня поезії і в межах проекту відбувся «Франко-квест».
Запрошені школярі загальноосвітнього навчального закладу №55 змогли помандрувати відділами бібліотеки та відшукати відповіді на запитання про основні події в житті Івана Франка.
Як гід-помічник однієї з команд хочу поділитися своїми враженнями. Тож дізнавшись правила гри та об`єднавшись в команди, учні почали пошук. Найскладнішими запитаннями для моєї команди стали: де відбувається та як називається фестиваль, присвячений Івану Франку, і якими були його захоплення.

Школярі поспішали знайти відповіді найшвидше, щоб першими виконати завдання, при цьому ще й намагалися фотографувати знайдені відповіді, мотивуючи це словами – може знадобиться.

Запитання, пов´язані з пошуком в інтернеті, були не найпростішими та займали багато часу. Адже проти загальної думки, що молодь гарно володіє комп´ютером, постала проблема з формулюванням пошукового запиту.
 
Знайшовши відповіді на всі питання, команди зібралися в читальній залі для підбиття підсумків у вигляді вікторини. Всім сподобалося бонусне питання від ведучої «На якій купюрі розміщений портрет Івана Франка».

Найактивніші було нагороджені смаколиками, а всі присутні - новими знаннями.

Такі інтерактивні заходи дають змогу пізнавати щось нове в ігровій розважальній формі. І мають успіх у молоді.

Ольга Козаченко,
провідний методист науково-методичного відділу
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова.

Немає коментарів :

Дописати коментар