"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 18 червня 2018 р.

Тусовка бібліомагів: VІІІ фестиваль

Цьогоріч Ярмарок інноваційних бібліотечних ідей на VІІІ обласному фестивалі молодіжного читання «Відкрий свою книгу» змінив назву, форму та окреслив жанр.


По-перше, весь фестиваль відбувався у жанрі фентезі, тому умовою створення проектів було просування літератури фентезійного жанру. 
По-друге, формою проведення Ярмарку визначили – інтерактивні презентації в парковій зоні. 
Тусовка бібліомагів – таку назву Ярмарок мав у цьому році – запрошуючи бібліотечних фахівців обмінятися досвідом в форматі вільного спілкування з інтерактивними конкурсами, завданнями, іграми.

Новотроїцький парк перетворився на чарівний загадковий ліс, в який завітали літературні герої та бібліотечні маги з 4 районів Херсонської області, адже саме стільки кращих презентацій, було обрано оргкомітетом фестивалю.

Бібліотечні маги з Великоолександрівського району презентували проект «Від читання до творчості». Основна ідея проекту – використовуючи захопленість молодих читачів фентезі,  допомогти реалізувати творчі бажання, здібності у відтворенні альтернативних світів, вигаданих письменниками, відтворенні на театральній сцені, екрані, де читачі можуть домислювати та інтерпретувати прочитане.


Тому учасникам тусовки вони запропонували відповідне завдання - театралізовано зачитати запропонований текст. А найактивніші отримали подарунки. Представлені артефакти користувалися активним попитом для фотографування як у молоді, так і більш дорослих відвідувачів.


Проект Голопристанської міської бібліотеки «Пригоди Гаррі Поттера в книгозбірні» - спрямований на пошук нових можливостей, використання додаткових нетрадиційних напрямів і видів діяльності, що дозволить значно удосконалити популяризацію книги та вийти на якісно новий рівень обслуговування. 


Бібліотечні маги Голої Пристані надавали можливість сфотографуватися в образі Гаррі Поттера, відповісти на запитання вікторини, запрошували до різноманітних конкурсів та ігр всіх бажаючих.

Проект Каланчацької ЦБС презентує форму залучення читачів до читання фентезійної літератури шляхом організації та проведення QR-кросу «Бібліотека. Книга. Фентезі» з застосуванням QR-кодів. 


Під час презентації, учасники тусовки змогли за допомогою підготовленого Каланчацькими магами QR-кросу, відчули наскільки це цікава форма, помандрували парком в пошуках завдань та відповідей та долучилися до магічних експериментів, які демонстрували колеги.


В проекті бібліотеки-філії с.Першокостянтинівка КЗ «Чаплинська центральна бібліотеки» «Книги, які відносять у магічні світи» представлена виставка-гра-пошук «Таємничий і загадковий, дивний і неймовірний світ фентезі», де виконуючи різноманітні цікаві завдання читачі пройшли курс навчання в Школі магії та чародійства отримали звання Чарівників І ступеню.


Саме волонтери бібліотеки разом з бібліомагом (завідучкою бібліотеки) презентували проект в парковій зоні та пропонуючи всім бажаючим різноманітні завдання зі свого проекту: відгадати загадки з книг жанру фентезі, відгадували вірний ключик з книги про Гаррі Поттера, куштували зілля, тощо.


Всі презентація виявилися цікавими, креативними та дійсно фентезійними!

Фото Валентини Моісеєвої

Ольга Козаченко,
головний методист науково-методичного відділу 
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім..Б.А.Лавреньова 

2 коментарі :

  1. Цьогорічний фестиваль "Відкрий свою книгу" був дійсно фантастичний, магічний, феєричний, пізнавальний, яскравий і для нас бібліотечних працівників і для молоді !!!!!! Слова щирої вдячності організаторам заходу Обласній бібліотеці для юнацтва ім.Б.Лавреньова.

    ВідповістиВидалити