"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 5 листопада 2018 р.

Планування 2019. Дубль 1



Шановні колеги, розпочався щорічний процес планування на 2019 рік, тож пропонуємо деякі матеріали, які стануть корисними Вам у цьому процесі. Державна бібліотека України для юнацтва пропонує меседж -  Планування 2019: установка на успіх.






Тож, 2019 рік ЄС оголосив:


м.Осло (Норвегія) – місто парків та нобелівських лауреатів  в 2019 році стане зеленою столицею Європи 






мм. Матера (Італія) і Пловдив (Болгарія)  - культурними столицями Європи 



- м.Пловдив (Болгарія) - місто розташоване подібно Риму, поміж семи пагорбів. Проте, ймовірно, туристи нараховують тільки шість з них, оскільки один з пагорбів був фактично знищений на початку 1900-х, і є тільки маленька скеля на тому місці.





- м.Матера під патронатом ЮНЕСКО відоме через свої «сассі» (іт. каміння, скелі) — стара частина міста являє собою печери і монастир, видовбані у скелі.





Нови Сад (Сербія) молодіжною столицею Європи.



ЮНЕСКО оголосило:

«Всесвітня столиця книги» - м. Шарджа (ОАЕ). 
Міжнародної федерація бібліотечних асоціацій і установ (ІФЛА) і ЮНЕСКО, зупинили свій вибір на місті Шарджа в зв'язку з надзвичайно інноваційним і інклюзивним характером міста, програмою заходів, орієнтованої на суспільство, і творчими пропозиціями, покликаними залучити максимальне число мігрантів.


ООН оголосила:
2019 – Міжнародним роком мов корінних народів


На державному рівні відзначатимуть:


  • 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та проведення Всеукраїнської естафети єднання
  •  200-річчя від дня народження Пантелеймона Куліша


У 2019 році виповнюється:



1040 років від дня народження Ярослава Мудрого (978?–1054), великого князя Київського

965 років від дня народження Володимира Всеволодовича Мономаха (1053–1125), великого князя Київського 






90 років з часу заснування Національної кіностудії  
 ім. О. Довженка (1928)






Під час підготовки планів роботи радимо врахувати, що:


2019 рік оголошено Роком Китаю в Україні. Відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з віце-прем'єром Державної Ради Китаю Ма Каєм.
31 березня – вибори Президента України
27 жовтня – парламентські вибори у Верховну Раду. 




2019 рік оголошено роком української культури в Австрії. Про це Глава Української держави Петро Порошенко та Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц домовилися  під час спільної прес-конференції, яка відбулася за результатами зустрічі.

2019 рік в Римо-католицькій церкві в Україні оголошено Роком сім’ї. Про те, що Єпископи, зокрема єпископ Яцек Пиль, отримав натхнення оголосити наступний, 2019 рік Роком сім’ї сказав голова Комісії у справах душпастирства родин при Конференції єпископів РКЦ в Україні єпископ Радослав Змітрович, виступаючи під час Всеукраїнської зустрічі душпастирства родин, що відбулась 11-12 вересня 2018 року в парафії св. Анни у Хмельницькому (Гречани).
У 2019 році Київ прийматиме Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу. Федерація воднолижного спорту України отримала підтвердження про це від Міжнародної федерації воднолижнго спорту та вейкбордингу (IWWF).
У 2019 році в Україні відбудеться чемпіонату Європи-2019 зі стрибків у воду. Це рішення прийняв технічний комітет Європейської ліги з плавання. 




Сейм Польщі прийняв Ухвалу, якою 2019 рік оголосив Роком Анни Валентинович, діячки руху Солідарності та відновленні незалежності Польщі, українки за походженням (15 серпня 90-річчя з дня народження Анни Валентинович – Анна Солідарність).





2017-2019 роки Указом президента України оголошено роком реалізації просвітницького проекту «Я маю право». В рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами.




До вашої уваги також Калейдоскоп знаменних дат на 2019 рік від Державної бібліотеки  України для юнацтва




Далі буде...


Немає коментарів :

Дописати коментар