"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

вівторок, 7 квітня 2020 р.

Всі в онлайн 3: віртуальні виставки

Бібліотеки в умовах карантину не можуть надавати свої традиційні послуги, а тому можна скористатися нагодою та опанувати роботу з сервісами для створення віртуальних виставок.
А таких сервісів чимало…



По-перше, це може бути сторінка на вашому блозі чи сайті. Наявні назва, опис виставки, зображення книг, бібліографічний опис та анотація. Також за вашим бажанням можуть бути: цитати з книг, посилання на тематичні ресурси тощо. 

Також, одним з найпростіших варіантів є виставка створена в презентації Power Point та збережена як відео. В відео розповідають як це зробити, після цього можна завантажити презентацію на YouTube

І, звичайно, є сервіси, які надають можливість публікувати слайдові презентації.
Це соціальний сервіс, який дає змогу конвертувати презентації PowerPoint у формат Flash та призначений головним чином для збереження та подальшого особистого або сумісного використання.
Працювати в системі Slideshare дуже просто. Для цього необхідно зробити декілька кроків: зареєструватися та розміщувати презентації, конвертація презентації у відповідний формат, і можна вбудовувати на сторінки інших сайтів, використовуючи відповідний HTML-код.

Calameo – сервіс для створення інтерактивних публікацій. Як працювати з сервісом - дивіться тут

Photopeach.com - сервіс для створення слайд-шоу. Покрокова інструкція роботи з сервісом тут 

Bannersnack - сервіс для створення інтерактивних банерів. 

Thinglink - сервіс, що дозволяє створювати мультимедійні плакати. Приклад книжкової виставки, створеної на цьому сервісі. Інструкція тут 

Genially дозволяє створювати зображення, інфографіку, презентації тощо. Приклад віртуальної виставки краєзнавчих новинок. Інструкція з використання сервісу.

Знайомтесь, вивчайте, користуйтесь.

Ольга Козаченко,
головний методист науково-методичного відділу 
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова

Немає коментарів :

Дописати коментар