"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 29 квітня 2021 р.

#ТМК2021 в бібліотеках Херсонщини. Дубль 2

Протягом Тижня молодіжної книги з 19 по 23 квітня 2021 року бібліотеки Херсонської ЦБС провели декілька опитувань на Google Forms за різними темами: «Що бажає читати молодь», «З ким із сучасних авторів Ви хотіли б поспілкуватись?", «Що читає молодь?», «Чи любите ви читати?», включились в загальносистемні заходи: день інформації «Зірковий математичний час: цікаві  історії з життя видатних математиків» та ерудит-гру "Життя в стилі "ЕКО"" в ZOOM режимі, підготували для своїх читачів онлайн-вікторини до ювілеїв письменників.

Хочу зупинитись на найбільш цікавих з них.

Юнацький відділ центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки

книжкова виставка-пропозиція "Бібліодрайв: модне читання" стало у пригоді всім шанувальникам пригодницького жанру, фентезі та соціально-психологічного роману.

Zoom book-вояж «Навколо світу без квитка» 



Бібліотека-філія 2

В день читацьких  розваг,  молоді представлена книжкова виставка-джампінг «Прийшов. Побачив. Прочитав». Книжковий джампінг надихає  читача здійснити легкий  та  приємний стрибок  від одного до іншого жанру літератури.

Бібліотека-філія 3

До Тижня було створено фотозону, яка закликала користувачів та друзів бібліотеки «Читайте кожну вільну хвилинку, читайте де вам зручно, як вам зручно! Створіть собі гарний настрій та фото на пам'ять».

В останній день Тижня запросили молодь на літературно-креативний батл "Книга мовою емодзі". Арбітром батлу виступив арт-директор рекламного агенства  BBDO Warszawa  Євген Вєтров.

Читайте про це у бібліотечному блозі Бібліотечний дім

Бібліотека-філія 11
 бібліотечний калейдоскоп «Книги – ювіляри 2021»

Бібліотека-філія 13

бібліофреш "Ковток свіжості"
онлайн-вікторину  ''Авторське право»


Бібліотека-філія 16

відео-парад "Читай книгу! Дивись фільм!"
вуличний бібліодайвінг "Нові книги - нового століття"


Бібліотека-філія 24


Зимівницька сільська бібліотека-філія

WEB - вікторина "Вгадай книгу за смайликом"



Тиждень молодіжної книги «Гайда читати!», організований Херсонською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова, через посилення карантинних обмежень проходитив переважно в онлайн-форматі. Проте нині завдяки сучасним технологіям ніякий карантин не може стати на заваді спілкуванню любителів читання!
Зупинюсь на найбільш цікавих…

У перший день на літературні теревеньки «Я – письменник, я так бачу» запросили студентів першого курсу Херсонського державного аграрно-економічного університету.
На зв'язок з глядачами вийшли львів’янка Наталія Матолінець, українська письменниця, переможниця літературного конкурсу «Коронація слова», авторка молодіжного фентезі та Анатолій Шкарін з м. Гола Пристань Херсонської області, письменник-фантаст, сценарист.
Для прихильників наукової фантастики у відділі абонемента книгозбірні відкрилася книжкова виставка одного жанру «Космос, прийом!».

Другий день Тижня видався багатим на позитивні емоції і враження. Протягом дня у бібліотеці відбулись:

онлайн-зустріч з молодими акторами Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша «Театр і книга - вічний діалог»
літературній онлайн-променад «Дотик Парижа» для учнів старших класів гімназії № 6 


У третій день ТМК-2021 на платформі Zoom  відбулась презентація краєзнавчого видання «Історія Херсона в нових назвах вулиць» для студентів факультету української й іноземної  філології та журналістики Херсонського державного університету.

Четвертий день ТМК-2021 довів, що юнацтву цікава не тільки сучасна література, а й твори, що вже стали класикою. 
Story-time «Сестри вересу: Бронте й англійська література» було проведено для різних аудиторій: онлайн на платформі ZOOM для учнів старших класів ЗСО №34 та в офлайн-форматі для  учнів ХСЗ ХОР.

У Всесвітній день книги та авторського права відбулись останні заходи Тижня:

відкритий мікрофон «Книга, автор та його право»
До онлайн-розмови запросили херсонського письменника, поета і журналіста Анатолія Марущака  та заступницю директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Олену Іпатенко. До заходу, що транслювався на бібліотечній сторінці у соціальні мережі «Фейсбук», долучилися студенти 4-го курсу Херсонського кооперативного економіко-правового фахового коледжу (спеціальність «Право»), 4-го курсу факультету «Бізнесу і права» Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету та вчителі ЗЗСО № 55.  

А яскравим завершенням дня стала квест-вечірка «Швидке побачення з книгою» для учасників молодіжного літературного клубу «MoNoLit club». Цього разу книгою для обговорення був обраний роман американського письменника і сценариста Ренсома Ріґґза "Дім дивних дітей". 


Тож, підбиваючи підсумки #ТМК2021 можна стверджувати, що нам майже все вдалося. Нам є чим пишатись і є над чим працювати. Бо все, що ми робимо в бібліотеках для наших молодих користувачів, направлено на задоволення їх читацьких потреб та надання сучасних культурних послуг.

Хочу нагадати, що традиційно всі заходи #ТМК2021  в групі «Тиждень молодіжної книги» на платформі Facebook

Ірина Тарадименко, завідувачка науково-методичного відділу 
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова

 

Немає коментарів :

Дописати коментар