"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 11 грудня 2023 р.

Читаю. Відновлююсь. Зростаю: мандри методиста на Kyiv Book Weekend, день 1

Цей рік багатий на книжкові події в Києві: Книжковий Арсенал у травні, Kyiv Book Fest у вересні, на яких мені пощасливилось побувати. І от до новорічно-різдвяних свят 8-10 грудня проходив Kyiv Book Weekend. На жаль змогла побувати тільки на деяких заходах в перший день цього чудового дійства в прекрасному виставковому центрі на лівобережжі Києва по Броварському проспекту, 15.  
І отримала частку натхнення атмосферою прийдешніх свят на фоні книжкового різноманіття, поспілкувалась з ельфами, анімешними героями, 


А ще зустріла друзів, поспілкувалась із знайомими письменниками і познайомилась з новим не менш цікавим - Володимиром Шовкошитним, письменником, видавцем і дуже цікавою людиною. Родинне видавництво Шовкошитних "Український приорітет" - українською про українців, це видання і сучасних українських авторів і класиків. Головня напрями якого - історичні романи, руйнування міфів совєтської та імперської історії. Саме біля стенду видавництва "Український приорітет" відбулась автограф-сесія нашої сучасної авторки з Херсона - Оксани Зененко. Саме 2 історичних романи про гетьманів Петра Дорошенка та Івана Мазепу вийшли в цьому видавництві  і презентувались в нашій бібліотеці. І приємною новиною для нас стала  свіженька інформація з перших вуст від видавця про вихід третього роману пані Оксани вже в грудні цього року - про гетьмана Пилипа Орлика. 


Kyiv Book Weekend - літературно-мистецька подія, яку варто було відвідати! На фестивалі відбувались різноманітні події: зустрічі з авторами, презентації книг, майстер-класи, дискусії, концерти та багато іншого (навіть у спеціальному куточку "  взяти живого кота чи кішечку додому.  Ну, або просто погладити, поспілкуватись. Отримати кототерапію). Слоган фесту - "Читаю. Відновлююсь. Зростаю", який прикрашає торбинку для книжок, люб'язно надану при вході на фест.


Безліч цікавезних локацій для фотографування з книгою і друзями, простір затишку, відпочинку та аудіокнижок. А ще стільки крутих книжкових банерів видавництв, фото на яких виглядає просто круто. Тисячі книжок, представлених видавництвами, які можна придбати для себе, в подарунок до свят. Безліч цікавих літературно-мистецьких заходів, які дійсно надихають читати, відновлюватись і зростати.


А ще можна було прямо там, завдяки партнеру фесту Новій пошті, відправити книжкові подарунки друзям та рідним всього за 1 гривню., бо там чаклують справжні казкові ельфи.




Атмосфера фесту дійсно зачаровувала. А обіймашки і теплі  спілкування з друзями та колегами надали сил. Ну і якже без фото в кріслі-качалці з книгою під новорічною ялинкою на локації АБУК.

Я придбала книгу, на яку дійсно чекала - "Я, Фокс та окупація" Олександра Меньшова. Але на превеликий жаль без автографа для читачів ХОБЮ ім. Б. А. Лавреньова. Олександр  нещодавно загинув в бою на Сході України.  Вічна пам'ять Герою! Але ми будемо жити і пам'ятати тих, хто віддав за наше майбутнє найдорожче - життя...

Хочеться вірити, що якомога більше цих книжок, представлених на книжкових фестивалях, потраплять до читачів в українські бібліотеки. Загадаймо це бажання під Новий рік.

А для тих, хто не мав можливості завітати на це чудове дійство, трішки фото тут. Відчуйте, друзі цю фестивально - новорічну атмосферу, не дивлячись на той сум і тривогу, які ми маємо кожен у своєму серці. Ми віримо в найкраще, дякуємо ЗСУ за можливість відвідувати такі чудові заходи і разом до Перемоги 
✊💙💛

Немає коментарів :

Дописати коментар