"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

середу, 30 липня 2014 р.

Як бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова в Києві ярмаркували: дубль 2


Отже,
24 липня 2014 року я з колегами потрапила на ярмарок бібліотечних інновацій 2014 - "Сучасна бібліотека: міст ваш!". 





Впевнена, що соцмережі вже майорять постами про ярмарок, тож хочу зупинитися на тих секціях, в яких брала безпосередню участь. 


Що до мене, я стала однією з 15 щасливців-представників молодіжної секції УБА, які потрапили на це бібліотечне свято. І на нас були покладені певні обов'язки: ми допомагали модераторам в організації секції "Як подолати виклики, що стоять перед бібліотеками". Робота секції відбувалася у форматі "світового кафе", та ця форма не була новинкою - з нею познайомилася на торічному Львівському бібліотечному форумі. 


Мені пощастило працювати в команді з Андрієм Вишняком - регіональним представником програми "Бібліоміст" у Закарпатській та Івано-Франківській областях. Пан Андрій чудово провів свою роботу і, сподіваюся, я йому допогла. Перед нами було поставлено задачу обговорити таку проблему як втрата читача. Учасники жваво долучалися до обговорення, тож - вийшов гарний продукт.


Ще одна секція, на яку хотілося б звернути увагу - це "ІТ-експрес", що проводили фіналісти конкурсу "Сучасний бібліотекар - 2". Особисто мені - дуже сподобалось!!! Такі  невеличкі експрес-лекції з сучасних технологій гарно сприймаються, зацікавлюють і викликають бажання дізнатися більше. Тож і для себе я відзначила декілька, з якими буду знайомитися більш детально. А ще особистий респект колегам, які проводили ці занняття - розумію, яких зусиль це коштувало. Та всі справилися на "відмінно"! 


Ось так коротенько про враження цілого дня... На закритті ярмарку було сумно, та, сподіваюся, бібліотечна спільнота відшукає можливість збиратися на такі масштабні заходи, щоб спілкуватися в реальному часі й обмінюватися цінним досвідом. 



Та це ще не всі пригоди! 

Які ж відвідини Києва без прогулянок старою частиною міста! Тож я провела колег улюбленими місцями: повз Михайлівський собор, вулицею Десятинною ми вийшли на чарівний Андріївський узвіз й опинилися в калейдоскопі старовинного й сучасного, магічного й повсякденного...
На жаль, часу було обмаль, але додому ми приїхали з торбинками, повними цінного досвіду, інформації, вражень та емоцій! 












Юлія Коваль, член молодіжної секції УБА,
завідувач сектору соціокультурної діяльності 
Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б. Лавреньова

1 коментар :

  1. Шановний друже! Вітаю з отриманням міжнародної нагороди Liebster Blog Award. Її вручає блогер іншому блогеру за проведену роботу. Подробиці читайте тут: http://bibliovershky.blogspot.com/2014/09/blog-post.html

    ВідповістиВидалити