"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

неділю, 20 липня 2014 р.

Бібліотечні круїзи влітку

   Ще донедавна влітку в бібліотеках панувала тиша і спокій. І тільки деякі шанувальники читання забігали до книгозбірні за черговою порцією "книжкових ласощів".
   Останнім часом, коли в бібліотеках з’явилися інтернет-центри та цікаві літні проекти та програми, в бібліотеках стала гамірно, як у вуликах. І не тільки в приміщеннях, але й на вулицях, де з’явилися бібліотечні бульвари та алеї, бібліотеки Open Air, бібліотечні кафе, бібліогалявини і т.і.
   
Так, наприклад 
Скадовська центральна бібліотека для дорослих, на початку липня в рамках проекту бібліотека Open Air «Бібліотечні вітрила» провела акцію на свіжому повітрі під назвою «Бібліотечна алея». Оригінально оформивши стенд «Що для Вас є бібліотека?» працівники книгозбірні влаштували імпровізоване опитування скадовчан та гостей міста про їх ставлення до читання та до книги. 





Учасники акції, які зібрались біля літньої бібліотеки, із задоволенням брали  участь в опитуванні.

   
Організатор акції бібліотекар І категорії Ольга Купенко зауважила: «Ми проводимо цей захід задля популяризації книги та бібліотеки як осередку змістовного спілкування серед молодого покоління». 



  
 Однією з найцікавіших відповідей на стенді стали слова Віталія Цимбала: «Я вважаю себе досить активним користувачем центру вільного доступу до мережі Інтернет нашої бібліотеки, але це не може замінити мені живого спілкування з улюбленою книгою».






   Завдяки інтернет-центрам користувачі бібліотек мають можливість здійснити віртуальні подорожі як стежками рідної Херсонщини так і країнами Світу, відвідати відомі музеї  та всесвітньо відомі місця. Головними екскурсоводами виступають безперечно бібліотекарі. А учасники таких заходів не тільки дізнаються чимало цікавого від бібліотекаря але й самі виконують ролі капітанів у таких «бібліотечних круїзах».


   Користувачі інтернет-центру Великоолександрівської центральної районної бібліотеки проклали віртуальний туристичний маршрут визначними місцями Херсонщини. 
Хто ж влітку не мріє про морське узбережжя? А щоб втілити це бажання варто завітати до гостинної Херсонщини. Вона має вихід одразу до двох морів: Чорного, де на відпочиваючих чекають Залізний порт, Лазурне і Скадовськ та Азовського - з його Генічеськом й унікальними пляжами Арабатської стрілки. 


Також можна відпочити на Зелених Хуторах Таврії, "Чайка" та серед заплутаних стежок Асканії Нови або подивитися на найбільшу в Європі пустелю - Олешківські піски.





Відкрий для себе Херсонщину - обери маршрути літніх мандрівок, а бібліотека тобі допоможе! – звертаються бібліотекарі до своїх відвідувачів.





Відвідувачі  Інтернет центру Іванівської центральної районної бібліотеки відправилися у віртуальну подорож  до Федеративної Республіки Німеччини. Їх круїз мав назву «Європа в долонях. Німеччина».

 
За допомогою програми Google Планета Земля знайшли місце знаходження   Німеччини на карті Землі, її унікальні замки,  історичну будівлю  Рейхстагу, музеї,  пам'ятники архітектури, як античної, так ісучасні. 



Найбільш вразили  чудернацькі будиночки в місті Брауншвейг, що були зведені на місці руїн герцогської резиденції.
Проект архітектора Конрада Клостера та художника Джеймса Ріцці, які вдало поєднали два стилі поп-арт і мультиплікацію, допомогли вирішити питання не тільки зі збереження старих будівель, а й зробити самі позитивні будинки на Землі.  






У  подорож до музею Великого українського генія – Тараса Шевченка запросили своїх завсідників інтернет-центру бібліотекарі Скадовської центральної бібліотеки для дорослих.
       




Вони влаштували віртуальну екскурсію залами Національного музею Тараса Шевченка. Протягом знайомства з експозиціями музею ведуча розповіла про життя Великого Кобзаря, детально ознайомила з поетичною та художньою творчістю Т.Г. Шевченка. 


Учасники віртуальної екскурсії читали улюблені вірші поета, розгадували кросворди, відповідали на запитання пізнавальної вікторини, що сприяло вивченню невідомих фактів життя поета і більш детальному дослідженню його творчості.

«Нам було дуже цікаво віртуально подорожувати залами цього відомого музею, адже ми поки що не маємо можливості побачити все на власні очі. Особливо мене зацікавили старовинні рукописи, написані самим Тарасом Шевченком», - сказав постійний користувач бібліотеки Денис Скориков. 



Ірина Тарадименко

Немає коментарів :

Дописати коментар