"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 7 липня 2014 р.

Літні мандри методиста 2014 починаються…

Перший маршрут – Херсонщина. 


 І я мандрую до КЗ «Великоолександрівська РЦБС». 

4 липня 2014 року разом із творчою групою в рамках  підготовки до ІV  обласного фестивалю молодіжного читання «Відкрий свою книгу» я побувала  у своїх колег у Великій Олександрівці з робочим візитом.

Біля районного будинку культури нас зустрічає мудрий Тарас.









Вразили простори будинку культури, в якому розташована центральна районна бібліотека.









Щира подяка всім за теплий прийом і цікаве спілкування. 







Приємно було зустріти друзів, з якими познайомилася  заочно, потім побачила он-лайн і, нарешті, зустрілася наживо. Це герой нашї онлайн-зустрічі «Майбутнє за молоддю» обласного краєзнавчого проекту «Херсонщини достойні імена» - Андрій Богун, який "примірає на себе" новий сценічний образ. 



 Мене ж, як методиста, завжди цікавить щось новеньке, інноваційне, яскраве.
«Кобзар в моєму домі». Так називається книжкова виставка-інсталяція. Яка знайшла своэ мысце на абонементы. З цією виставкою я познайомилася заочно завдяки обласному інтернет-проекту
«Бібліовіночок Кобзарю».
 А тут побачила «наживо» і змогла погортати ці раритетні «Кобзарі», які принесли на виставку читачі бібліотеки разом зі своїми цікавими історіями. Звернула увагу на примірник видання 1954 року, який було видано до 140- річчя від дня народження Тараса Шевченка. Отже, йому 60 років. 

 

Погортала «Кобзар» і натрапила на чудові ілюстрації народного художника СРСР В.І. Касіяна. І ось тут я зрозуміла, шо саме таке видання зберігається вже 30 років у моєму домі. Мій «КОБЗАР» виданий 1983 року до 170 річчя Тараса Григоровича. Саме ті ж ілюстрації В.І.Касіяна. Відмінність в розмірі видання. Моє має подарунковий формат. І хоч в мене зберігається два видання (1974 і 1983 років), цей примірник найулюбленіший. З ним пов’язано чимало цікавих спогадів з мого життя. Отака історія ..
  




А які чудові сходи манять на другий поверх будинку культури, де знаходиться бібліотека… Що не сходинка – заклик до читання:  Читати - Потрібно! Корисно! Креативно! Здорово! Класно! Модно! Смачно! 




А з якою любов’ю та креативом оформлені книжкові виставки для молоді, які приємні бібліотекарі зустрічають читачів.





Яка затишна читальна зала з комп’ютерним центром чекає на користувачів любого віку.




Тож не даремно, що в таку липневу спеку їх чимало у бібліотеці. Кожен знайшов собі справу до душі: почитати «свіженьку» періодику, взяти книгу для читання вдома на дивані, побродити теренами інтернет -простору чи просто поспілкуватися…



Минув той час, коли влітку в бібліотеках стояла тиша…

Сьогодні бібліотеки влітку – гомінливі «книжкові вулики» з безліччю літніх маршрутів до чудової країни читання на будь-який смак та для будь-якої аудиторії, і безперечно у будь-якому форм@ті. 

Робочий візит закінчився, але залишились приємні спогади від спілкування і сподівання на творчі плани та успіхи щодо ІV  обласного фестивалю молодіжного читання «Відкрий свою книгу» . 




Ірина Тарадименко

Немає коментарів :

Дописати коментар