"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

суботу, 3 жовтня 2015 р.

Бібліотечна галявина: день відкритих дверей «Завітай на ювілей»


З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек та свого 35 річчя Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.Лавреньова запросила молодь на день відкритих дверей та підготувала святкову программу, до якої увійшли також заходи на бібліотечній галявині. Цього літа та осені саме такі заходи на свіжому повітрі стали популярними серед мешканців Шуменського мікрорайону м. Херсон.

 

 

Пообіді гостями бібліотеки стали старшокласники херсонської загальньо-освітньої школи І-ІІІ ступенів № 55 та спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 54.

 

 

 

 

 

На осінній галявині гостинні бібліотекарі запросили у мандри книжковим диліжансом. А правила діліжансом по бібліотечній галявині провідний методист науково-методичного відділу – Ольга Козаченко.

 

 

 

 

На початку свята вона нагадала про історію Всеукраїнського дня бібліотек, і нагадала, що дні народження бувають не тільки у письменників, бібліотек але й у книжок. А тому, перед тим як відправитися у мандри школярі отримала книжкові закладки із серії «Книги ювіляри – 2015 року!

 

 

 

На першій станції «Дивовижній» на гостей чекали працівники інформаційно-бібліогрвфічного відділу -  Аліна Михайлова розповіла про цікаві книги з фонду бібліотеки, які були представлені на книжковій виставці «Найдивовижніші книги Лавренівки.

 

 

 

Учні дізналися про: найбільшу книгу бібліотеки Національний атлас України,

 

 

 

найстарішу - 1883 року видання - «Біографію Достоєвського», найчисленнішу – «Кобзар» Шевченка, наймоднішу - «Бумажные города» Джона Гріна, найтовщу – російсько-український словник, який має 1835 сторінок, 

 

 

 

 

та найпатріотичнішу - «Вклоняємось доземно українському солдату». 

 

 

 

 

 

В номінації «Книга, яка здолала найдовший шлях» була представлена книга подарована представниками української діаспори у м.Клівленд (США) – А.Драган «Шевченко у Вашингтоні», про історію пам’ятника Кобзареві та найменшу книжечку у бібліотечному фонді під назвою «Золотые афоризмы».

 

 

 

На другій станції «Сюрприз» на гостей чекала виставка-сюрприз «Книжка-мініатюра», яку представила зав. відділом комплектування та каталогізації - Тетяна Марієва.

 

 

 

 

 

 

Школярі дізналися про історію друкування книжок-мініатюр, людей, які подарували ці книги бібліотеці та із зацікавленням передивлялися сторіночки за допомогою оптичної лупи.

 

 

 

Третя станція – вітальна. На ній школярі із задоволенням писали привітання бібліотеці із 35-тиріччям та Всеукраїнським днем бібліотек на фліпчарті та прикрашали галявину різнокольоровими стрічками. 

 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

І, насамкінець, яке ж свято без солодкого частування, книжкових подарунків на згадку про бібліотеку та фото-сесія під назвою «Я люблю бібліотеку!».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перечитуючі побажання на "святковому фліпчарті" ми із задоволенням відзначили результативність   таких заходів. Якщо читачі не йдуть до бібліотеки, то потрібно йти до них. А саме такі захолии на свіжому повітрі, на майданчиках галявинах сприяють залученню молоді до бібліотеки та читання.

 

 

 

І як не сумно, що дерева скидають своє листя і наша галявина стає все сумнішою і не такою зеленою, наші заходи не менш популярні, ніж влітку. Тож ми думали, що бібліотека завершила свій проект «Бібліотечна галявина 2015». 

Але надворі таке гарне «бабине літо», і попереду ще стільки свят. Тож наша бібліотечна галявина радо зустрічатиме нових гостей.


2 коментарі :