"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

четвер, 3 лютого 2022 р.

В будь-якій ситуації читай книги!: креатив від бібліотекарів

 Як залучити читача до читання, особливо молодого? Є чимало сучасних форм креативних, інноваційних. І все ж таки серед них чинне місце займають книжкові виставки, створені креативними бібліотекарями із залученням книжкових стоперів, яскраво оформлені, одним словом ті, які заставляють читача звернути увагу і не пройти мимо, щоб не зупинитись і не вибрати хоча б одну для прочитання. А там де одна, там і друга, третя, а то і стосик книжок…

Бібліотекарка із Малоолександрівської сільської бібліотеки  - Галина Зима запрошує своїх читачів читати у будь-якій ситуації.


Нудно? Читай книги!

Самотньо? Читай книги! 

Стало сумно? Читай книги! 

Закохався? Читайте разом! 

Вітер, сніжить, дощить, сиро, холодно.....саме час відпочити разом з гарною книгою та кухликом ароматного чаю.

В будь-якій ситуації читай книги!


І креативними книжковими виставками у своїй бібліотеці пані Галина запевняє, що гарна книжка - найкращі ліки від поганого настрою, душевних переживань, самотності.




Коли за вікном холодно, йде сніг, дме колючий вітер - завітайте до бібліотеки та оберіть собі книжку до вподоби.



Завжди креативні бібліотекарі Великоолександрівської селищної бібліотеки популяризуючи добірки книг, отриманих від Українського інституту книги , організували тиждень інформації «Інформація немає меж». Один із днів Тижня присвячений детективу -  «Загадковий, інтригуючий детектив», яка адресована широкому колу читачів бібліотеки, насамперед молоді.

А яскраве, креативне оформлення звертає увагу читача і не залишає вибору, як тільки підійти і погортавши новеньки книжки, взяти їх для прочитання і зануритись у світ пошуків і розслідувань разом із героями. 


А відділ абонемента Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова підготував для своїх читачів виставку нових надходжень «Візьми свій стосик!». Що робити, коли очі розбігаються від великої  кількості новинок і дуже важко зупинитися на  якійсь одній книжці? Бібліотекарі вирішили допомогти читачам з вибором: на виставці представлені стосики, що містять рекомендації, за якими читач має змогу обрати собі книжки з тематики, якій він віддає перевагу і запропонували добірки книг:

«Король жахів продовжує дивувати» 

«Книга, яку я чекала»! 

«Неприкрашена правда

«Саме для бунтарок»

«Читається на одному подиху». 

«Крутезний сюжет»

«Усі рецензії на 5 з 5»

«Ця історія дійсно чіпляє»

«Варта вашого часу»

«Ця точно приємно вразить» та ін.

Детальніше див. тут 


Завідувачка науково-методичного відділу  
ХОБЮ ім. Б.А. Лавреньова - 
Ірина Тарадименко

Немає коментарів :

Дописати коментар