"
Привіт всім, хто нас читає! На нашому блозі ви можете познайомитися із цікавим досвідом бібліотек
Херсонщини, що працюють з молоддю, творчими знахідками та новими ідеями

понеділок, 14 лютого 2022 р.

Бібліотечний креатив + книжки = любов

Щороку піддаючись загальному настрою романтики та кохання, креативні бібліотекарі влаштовують різноманітні активності для користувачів. В бібліотеках облаштовують романтичні локації та фотозони, організовують книжкові виставки, дарують користувачам книжки чи навпаки приймають в дар, організовують майстер-класи з виготовлення валентинок чи книжкових закладок, а ще влаштовують швидкі побачення та шоу за мотивами "Кохання з першого погляду" та "Хто зверху?" з конкурсами, іграми, змаганнями та призами. Соцмережі яскравіють прикрашеними бібліотечними локаціями та приваблюють користувачів зануритися в атмосферу книжок та кохання. 

Цьогоріч бібліотекарі Херсонщини пропонують своїм молодим користувачам наступні активності.

Фахівці відділу соціокультурної діяльності Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова організували виставку-інсталяцію "Амурно-шоколадні історії".


Розділ "Читаємо" пропонує книжки шоколадної тематики та книжкові закладинки з рекомендованою літературою. В розділі представлені: збірник "Львів. Шоколад. Кам'яниці!", Дал "Чарлі і шоколадна фабрика", Гарріс "Шоколад", Грін "Провина зірок" тощо. Привабливими елементами розділу, своєрідними ай-стоперами є паперові шматочки тортика з цитатами про шоколад.



Другий розділ "Дивимось" занурює в світ кіно. На імпровізованій плівці представлені фільми - екранізації романів та стрічки про шоколад, та QR-коди, за якими їх можна переглянути.



Третій розділ "Смакуємо" презентує книги, журнали, закладки з шоколадними рецептами та паперові серця, в яких сховані смаколики для користувачів.


Тож, смакуйте книжки, фільми та шоколад. Відео

Фахівці Нижньосірогозької ЦРБ також презентували виставку-інсталяцію "Всьому початок є любов", де представили найромантичніші історії кохання.


Бібліотека-філія №23 Херсонської ЦБС приваблює молодих користувачів виставкою "Кохання править світом". В моменти романтичного натхнення чи душевних потрясінь від втраченого кохання, не маючи сил виразити власні почуття - люди шукають їх втілення у рядках талановитих майстрів слова. Для когось їх твори  – політ, для когось – прозріння, комусь вони стануть ліками, а комусь здадуться тихою сердечною розмовою.

А бібліотекар Приморської сільської бібліотеки КЗ "Скадовська міська публічна бібліотека" пропонує відеопрезентацію "Романтичні історії кохання", які лише бачила українська земля, адже життя найкращий сценарист. Перегляньте за посиланням.

Сектор юнацтва Новокаховської бібліотеки для дітей та юнацтва присвятив засідання клубу Натхнення" до Дня Закоханих. Під саксофон та з чаюванням молоді люди активно грали в інтелектуальні ігри "Об'єднай імена в пари", "Назви пісні про кохання", читали поезії та згадували свої перші почуття симпатії та закоханості.


Можна по різному ставитися до Дня Святого Валентина, але якщо з'являється нагода, таким чином привабити в бібліотеку молодих користувачів, то гріх з цієї нагоди не скористатися та продемонструвати молоді, що бібліотека - це любов! ))

Ольга Козаченко,

головна методистка науково-методичного відділу Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.А.Лавреньова

Немає коментарів :

Дописати коментар